Studiedag | Migratieonderzoek in praktijk

25-01-2018 van 09:00 tot 14:00
Waar
Faculteit Psychologie & Pedagogische Wetenschappen, Henri Dunantlaan 2, 9000 Gent
cessmir@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

INSCHRIJVEN     (tot en met 18 januari 2018)

2018-01-25-migratieonderzoek-in-praktijkMigratie en vluchten heeft een grote impact op het leven van mensen, niet alleen voor de vluchtelingen, migranten en nieuwkomers zelf, maar ook voor de samenlevingen waar zij zich tijdelijk of definitief vestigen of naartoe terugkeren. Het interfacultaire en interdisciplinaire 'Centre for the Social Study of Migration and Refugees', CESSMIR, focust zich op de 'sociale aspecten' van migratie via onderzoek, onderwijs en dienstverlening in de praktijk.

Via 'migratieonderzoek in de praktijk' wil CESSMIR haar onderzoeksresultaten in nauwe samenwerking met de praktijk naar buiten brengen. 'Migratie in de praktijk' bestaat dan ook uit het presenteren van onderzoeksresultaten en reflecties op deze onderzoeksbevindingen vanuit de praktijk. Elke presentatie wordt dan ook gevolgd door een reactie vanuit de praktijk en interactie met het aanwezige publiek.

Meer info    (programma, prijs, locatie, ...)