Studiedag | Migratieonderzoek in Praktijk

Wanneer
07-05-2021 van 09:00 tot 13:00
Waar
Online via Zoom
Voertaal
Nederlands
Door wie
Floor Verhaeghe & Fanny D’hondt
Contact
cessmir@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

2021-05-07-migratieonderzoek-in-praktijk

Migratie en vluchten heeft een grote impact op het leven van mensen, niet alleen voor de vluchtelingen, migranten en nieuwkomers zelf, maar ook voor de samenlevingen waar zij zich tijdelijk of definitief vestigen of naartoe terugkeren. Het interdisciplinaire consortium ‘Centre for the Social Study of Migration and Refugees’, CESSMIR, focust zich op de ‘sociale aspecten’ van migratie via onderzoek, onderwijs en dienstverlening in de praktijk.

Via ‘Migratieonderzoek in de praktijk’ wil CESSMIR haar onderzoeksresultaten in nauwe samenwerking met de praktijk naar buiten brengen. Deze studiedag bestaat dan ook uit het presenteren van onderzoeksresultaten en reflecties op deze onderzoeksbevindingen vanuit de praktijk. Elke presentatie wordt gevolgd door een reactie vanuit de praktijk en interactie met het aanwezige publiek.

Een brede waaier aan thema’s komt aan bod tijdens deze studiedag. Bovendien zetten we naar aanleiding van het jaarthema ‘Contemporary forms of racism and discrimination’  het interdisciplinaire onderzoeksproject ‘EdisTools’ (edistools.org) extra in de spotlights. Binnen EdisTools wordt innovatieve wetenschappelijke kennis opgebouwd en worden gebruiksvriendelijke trainingstools ontwikkeld voor professionals in de domeinen onderwijs, gezondheidszorg, arbeidsmarkt en huisvesting.

Inschrijven

Locatie

  • De studiedag gaat online door, de Zoomlink wordt de dag voordien bezorgd aan de ingeschreven deelnemers

Uitnodiging & Programma