Debat | Canvas in De Krook: Luister naar getuigen en experts uit de Canvas-reeks 'Kinderen van de migratie'

15-09-2021 van 19:30 tot 22:30
Live in De Krook of online
Voeg toe aan mijn agenda

2021-09-15-canvas-in-de-krook-kinderen-vd-migratie

Dit najaar is de reeks ‘Kinderen van de migratie’ te zien op Canvas. Op woensdagavond 15 september komt Canvas met die reeks naar De Krook in Gent. En jij kan erbij zijn: live in De Krook of online vanuit je zetel. Ontdek ongeziene fragmenten, luister naar getuigen en experten uit de reeks en ga nadien live met hen in gesprek. Fatma Taspinar (VRT NWS) leidt de avond in goede banen.

Na de Tweede Wereldoorlog bracht België honderdduizenden mensen naar hier als arbeidsmigrant. Ze legden de kiem voor de superdiverse maatschappij waarin we vandaag leven. Wat weten we, meer dan zeventig jaar na de start van deze migratie, over hun verhaal? In de Canvas-reeks ‘Kinderen van de Migratie’ vertellen de pioniers en hun kinderen voor het eerst over het zware en gevaarlijke werk, het onbekende land waarin ze terecht kwamen en de vele obstakels die ze overwonnen. Een vergeten verleden dat meer dan ooit actueel is.

Op deze avond laten we eerst de getuigen en de experten uit de reeks live aan het woord: over wegwerparbeiders en ‘interdit aux étrangers’-bordjes, over gastarbeidsters en dan toch niet zo segregerende verenigingen.

Voor alle info en tickets, ga naar deze webpagina van Avansa.

Voor het Facebook evenement, klik hier