Lezing | Boekvoorstelling en panelgesprek: van liefdadigheid naar rechtvaardigheid

Studenten , Medewerkers , Journalisten , Alumni
19-10-2021 van 19:30 tot 21:30
De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
Door wie
IDC CESSMIR - IDC De Stadsacademie - IDC Global Studies - IDC HRRN - De Krook - Avansa - 11.11.11
Floor.Verhaeghe@UGent.be
Website
Voeg toe aan mijn agenda

Hoe pak je mondiale ongelijkheid aan? Wat betekent internationale solidariteit? Hoe biedt ze antwoorden op globale uitdagingen? Lezing en panelgesprek

11.11.11-directeur Els Hertogen stelde een boek samen dat antwoorden wil bieden op deze vragen: Van Liefdadig naar Rechtvaardig. Over deze mogelijke antwoorden en de implicaties daarvan voor de stad, voor de universiteit, voor de beweging voor internationale solidariteit, en voor iedereen die zich wil inzetten voor mondiale rechtvaardigheid, gaat Els Hertogen in gesprek met Hafsa El-Bazioui (Stad Gent), Nyanchama Okemwa (Hand in Hand tegen Racisme en European Network of People of African Descent) en Tomas Van Acker (Conflict- en Ontwikkelingsstudies, Universiteit Gent), gemodereerd door Sibo Rugwiza Kanobana (Taal- en Letterkunde, UGent).

Op deze avond reflecteren we over hoe rechtvaardige oplossingen zich kunnen concretiseren in lokaal engagement, door de Stad Gent en haar inwoners, aan de Universiteit en in de beweging voor internationale solidariteit