Geslaagde eerste editie CESSMIR-cursus voor doctoraatstudenten

(08-06-2017) Tijdens de week van 29 mei vond de eerste editie van de cursus Research Seminars in the Social Study of Migration and Refugees plaats.

Deze cursus wordt tweejaarlijks ingericht binnen het kader van het Doctoral Schools van de Universiteit Gent maar staat open voor doctoraatstudenten van andere onderwijsinstellingen. Deze cursus wordt gecoördineerd door CESSMIR-promotor Prof. dr. Stijn Baert.

De participanten aan deze “specialist course” werden gedurende een week ondergedompeld in het onderzoek van de Universiteit Gent over migratie, vluchtelingen en etniciteit in de verschillende domeinen waarin CESSMIR actief is. Daartoe werden seminaries gegeven door negen CESSMIR-promotoren. De nadruk lag daarbij op de onderzoeksmethodes die gebruikt worden in deze domeinen. De participanten werden vervolgens begeleid en gestimuleerd om samen met een participant uit een ander domein een onderzoeksvoorstel uit te werken.

Het maximaal aantal van 30 inschrijvingen werd gehaald en de participanten evalueerden de cursus als uitgesproken kwaliteitsvol en relevant.

Meer info