Vacature doctoraatsstudent geassisteerde voortplanting paard

(27-01-2022)

OPU en ICSI bij paard

Dit is VICSI, het eerste proefbuisveulen ter wereld dat door ons onderzoek ontstond uit een ingevroren onrijpe paardeneicel. Hij is het resultaat van een combinatie van (labo)technieken: vitrificatie, in vitro maturatie, ICSI, in vitro cultuur en embryotransplantatie.

Vicsi

Wil jij aan de wieg staan van de volgende wereldprimeur?    Ben je gefascineerd door de recente evoluties van OPU en ICSI bij het paard? Heb je interesse in wetenschappelijk onderzoek met een klinische toepassing?

Wie zoeken we?

  • Masterdiploma dierenarts, bio-ingenieur, biologie/biochemie of biomedische wetenschappen, behaald met minstens onderscheiding. Ook studenten van het laatste jaar komen in aanmerking.
  • Interesse in voortplanting paard, embryologie, genetica, labotechnieken en wetenschappelijk onderzoek

Procedure

Er wordt een doctoraatsbeurs aangevraagd bij het FWO. Er wordt in samenspraak met jou een onderzoeksproject geschreven tegen 1 maart 2022. Dit moet je mondeling verdedigen in de lente en indien dit succesvol is, krijg je een beurs voor 4 jaar om hierover een doctoraat te maken. Meer informatie kan je vinden op: https://www.fwo.be/nl/onderzoeksfinanciering/predoctorale-mandaten/aspirant-strategisch-basisonderzoek/ . Indien dit niet meteen lukt, kan er een alternatieve financiering voorzien worden.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie omtrent deze vacature gelieve zo snel mogelijk contact op te nemen met Dr. Katrien Smits.