Mondmaskers

(20-03-2020)

Mondmaskers op de faculteit

Ieder van ons volgt op de voet de nieuwsberichten waarbij een groot tekort aan mondmaskers voor de zorgverleners gemeld wordt. Tal van private donaties verlichten enigszins deze acute nood en bepaalde ziekenhuizen waaronder het UZ Gent starten een eigen productielijn. Vandaag is er gelukkig een eerste lading van 5 miljoen stuks in Luik toe gekomen.

Ook in onze klinieken begint het tekort aan mondmaskers door te wegen. Enerzijds besparen we zoveel mogelijk en recycleren we waar we kunnen. Anderzijds leggen mensen heel wat inventiviteit aan de dag.

Samen sterk

Caroline De Beer, onze trouwe medewerkster van het operatiekwartier grote huisdieren, is bedreven met de naaimachine en maakt wegwerpmondmaskers aan een tempo van 3 per uur. Dit is een uitermate efficiënte vorm van "telewerken" waarbij we hopen dat ze niet zondigt tegen de copyright en/of bedrijfsgeheimen van de Chinese firma's die dergelijke maskers en masse produceren.

Masker Caroline


Collega Tiny De Keuster heeft een spontane reactie ontvangen van één van haar cliënten Mevr. Brigitte Tange, alias BiBi , die in Lievegem woont. Ze is een gepensioneerde leerkracht die gepassioneerd is door quilt en borduren. Deze dame werkt haar vingers krom om meer dan 20 stoffen maskers per dag te produceren die ze dan gratis aanbiedt. We hebben dit met dank aanvaard! Deze maskers worden gesteriliseerd en dan verspreid in onze klinieken, o.m. voor de mensen van ISS.

Bibi

 

Als er nog mensen zijn die ons willen helpen, stuur een mailtje naar en alvast bedankt!

Dank u!

Langs deze weg een oprecht woord van dank aan deze inventieve en gedreven "doe-het-zelf-mondmaskermakers" en ook aan de mensen van ISS die onder deze moeilijke omstandigheden onze klinieken blijven ondersteunen met hun dagelijks en opgedreven poets- en ontsmettingswerk. Chapeau!

Van het thuisfront

Van mijn thuisfront kan ik alleen maar mededelen dat onze katoenen zakdoeken helaas sterk aan het minderen zijn. We schakelden over op wegwerp zakdoekjes doch het mysterie van de verdwenen "snotvodjes" heb ik ondertussen kunnen achterhalen: mijn dame maakt van deze stoffen zakdoeken eveneens maskers voor de nabije familie en vrienden. Hier kan je zelfs een gepersonaliseerd motiefje uitkiezen 😊.
Draag zorg voor jezelf en de anderen.


Keep up the good spirit, together we will get there.

Frank Gasthuys
Vanuit het "War Office of Veterinary Medicine" zijnde de keuken van huize Gasthuys.