Upcycling voor je beste vriend!

(30-03-2021) Ook dit semester organiseert/organiseerde een enthousiaste groep (PhD-)studenten vanuit de facultaire duurzaamheidscommissie een duurzaamheidsweek. Deze keer volledig in het thema upcycling.

Upcycling voor je beste vriend!

Wat is upcycling?

Er is sprake van upcycling wanneer oude en ‘onbruikbare’ materialen worden omgetoverd tot iets wat weer waardevol is en vaak zelfs mooier dan voorheen. En wat is er nu mooier of beter dan speelgoed voor je beste vriendjes?

Van 29 maart tot 2 april stellen/stelden we op onze website verschillende upcycling ideeën voor. Zo tonen/toonden we aan dat je met wc-rolletjes je kat, ratten, papegaai en zelfs slang kunt entertainen. Dit en nog veel meer kun je bekijken op onze website: https://duurzamedgk.wixsite.com/start. Deze projecten blijven ook na deze duurzaamheidsweek op de website staan!

Upcycling

Wat is ons doel?

Ons doel is mensen inspireren om hun leven duurzamer te maken. Zo lanceerden we in het eerste semester reeds een duurzaamheidsweek waarin we missies en recepten deelden. Ook hebben we onze eigen duurzame woning waarin je in elke kamer verschillende duurzaamheidstips kunt terugvinden. We hopen dat onze upcyclingprojecten mensen kunnen doen nadenken over hun afval en hoe ze dit op een leuke manier kunnen reduceren.

Suggesties

Heb je zelf nog suggesties, of wil je graag actief meewerken met de verschillende lopende projecten op onze faculteit, laat dan zeker iets weten via duurzamediergeneeskunde@ugent.be.

Met gezonde groeten van de FDC en hopelijk tot snel!