Wegenwerken E40

(05-03-2020) De werken op de R4 tussen Merelbeke en Melle zijn zo goed als af. Er is besloten dat de werken in andere richtingen al starten op 22 april en op 17 mei klaar zijn. De R4 richting E40 gaat in die periode volledig dicht ter hoogte van Melle.

De werken op de R4 tussen Merelbeke en Melle zijn zo goed als af. Op vrijdag 17 april kan de aannemer deze werken afronden. Aangezien het verkeer momenteel heel erg is afgenomen omwille van de coronacrisis, willen we deze tijd optimaal benutten. Daarom is de keuze gemaakt om de werken in de andere richtingen, tussen Melle en Merelbeke, die normaal gezien volgend jaar zouden uitgevoerd worden, toch ook dit jaar uit te voeren. Deze werken starten op 22 april en moeten op 17 mei klaar zijn. De R4 richting E40 gaat in die periode volledig dicht ter hoogte van Melle. Alle info op www.wegenenverkeer.be/merelbeke.

Wat is er gepland

Op maandag 9 maart 2020 start het Agentschap Wegen en Verkeer met ingrijpende onderhoudswerken op de R4 tussen Melle en Merelbeke. De werken gebeuren in twee grote fasen. Er wordt 1 rijrichting per jaar aangepakt en dat zal telkens 1 maand duren. Dit jaar, vanaf 9 maart 2020, werkt de aannemer op R4 richting Gent-Zeehaven vanaf de afrit E40 tot aan de brug boven de Brusselsesteenweg (N9) in Melle. Het wegdek wordt volledig vernieuwd tot op de fundering. Er komt een nieuwe stillere asfaltverharding. Naast een nieuw wegdek komen er nieuwe greppels en nieuwe vangrails. Volgend jaar gebeurt hetzelfde op de andere rijrichting.

Wanneer

Twee jaar gedurende één maand:

  • 9 maart 2020- begin april 2020 : R4 tussen Merelbeke en Melle (rijrichting Gent-Zeehaven)
  • voorjaar 2021: R4 tussen Melle en Merelbeke (rijrichting E40)

Informeer je goed

Op de pagina van wegen en verkeer kan je je uitgebreid informeren over wat er staat te gebeuren en wat de omleidingen zijn.