Praktische informatie

Algemeen

De opendeurdagen van de faculteit Diergeneeskunde vinden plaats van 10u tot 18u op zaterdag 27 april 2019 en zondag 28 april 2019.

De toegang en de activiteiten zijn gratis en toegankelijk voor jong en oud. In het programma staat er bij iedere activiteit vermeld op welke doelgroep we ons richten. Inschrijven is voor de meeste activiteiten niet nodig, tenzij anders vermeld in het programma (vnl. voor debatten en een aantal workshops).

Op verschillende locaties op de faculteit kun je terecht voor een hapje en een drankje. Hou er rekening mee dat het enkel mogelijk is  om via bancontact te betalen.

Mogen we jullie uitdrukkelijk vragen om geen foto’s van onze dieren of patiënten te nemen en geen huisdieren mee te brengen.

Plan van de faculteit

Plan faculteit opendeurdagen

Bereikbaarheid

De opendeurdagen gaan door op de faculteit Diergeneeskunde van de UGent; Salisburylaan 133, 9820 Merelbeke.

De faculteit zal enkel bereikbaar zijn via de hoofdingang. Om veiligheidsredenen zullen de 2 zij-ingangen (ter hoogte van de Roskamstraat en ter hoogte van de Geraardsbergsevoetweg) afgesloten worden.

Er is geen parkeergelegenheid op de faculteit. Meer info over parkeergelegenheden in de buurt klik hier.

Met de fiets

We raden onze bezoekers aan om - zeker bij mooi weer - met de fiets te komen. De faculteit is makkelijk bereikbaar met de fiets via de hoofdingang, we voorzien een bewaakte fietsenparking op het terrein zelf.

Met het openbaar vervoer

Gezien de beperkte parkeergelegenheid in de buurt van de faculteit willen we het openbaar vervoer sterk promoten. In het weekend reis je met de trein tot 50% goedkoper met een Weekendbiljet. Afstappen doe je in station Gent Sint-Pieters.

  • Shuttledienst: Op beide dagen wordt er tussen 10u en 18u30 een shuttledienst voorzien tussen het station Gent Sint-Pieters en de faculteit. Elke 20 minuten stopt deze shuttle aan de achterkant van het station ter hoogte van Halte 23 van De Lijn.

Met de auto

We raden iedereen die met de wagen komt aan om gebruik te maken van onderstaande parkeergelegenheden (Parking P1, P2,..). We voorzien een shuttledienst naar de faculteit bij iedere parking. Er is geen parkeergelegenheid op de faculteit en ook in de buurt rondom de faculteit zijn er nagenoeg geen openbare parkeerplaatsen. Hou er ook rekening mee dat in de straten rondom de faculteit een extra parkeerverbod geldt.

Hou zeker onze Facebookpagina in de gaten tijdens het opendeurweekend. We houden je in real-time op de hoogte van de beschikbare parkeerplaatsen.

Parking P1
UGent – Campus Sterre
Parking te bereiken via: Krijgslaan 281, 9000 Gent

    • Shuttledienst: iedere 20 minuten, Halte De Lijn ‘Sterre’ ter hoogte van Oudenaardse Steenweg 34, 9000 Gent

 

Parkingplan Sterre

Parking P2
Axxes Business Park
Parking te bereiken via: Guldensporenlaan 2, 9820 Merelbeke

  • Shuttledienst: iedere 10 minuten in de Fraterstraat. Te voet via de achterzijde van het Axxes Business Park te bereiken.

Parking P3
Parking Fraterstraat
Parking te bereiken via: Fraterstraat 117, 9820 Merelbeke (volg de signalisatie)

  • Shuttledienst: iedere 10 minuten in de Fraterstraat

 

 

Parkingplan Fraterstraat

 

Deze shuttledienst wordt georganiseerd door Max Mobiel met financiële steun van de provincie Oost-Vlaanderen.

 

Logo Max Mobiel          Provincie Oost-Vlaanderen         BEMOBILE

Toegankelijkheid

Alle locaties en activiteiten zijn rolstoeltoegankelijk.
Voor bezoekers met een beperkte mobiliteit voorzien we graag een plaats op de faculteit zelf.

Opgelet, je dient dit op voorhand aan te vragen via opendeurdagenfdi@ugent.be.