Vacature voor het verrichten van onderzoek omtrent klauwverzorging bij melkvee

(27-05-2019)

Vacature

Er is bij onze vakgroep een vacature beschikbaar voor het verrichten van onderzoek omtrent klauwverzorging bij melkvee. Het betreft een onlangs toegewezen onderzoeksproject van 4 (2x2) jaar gefinancierd door Vlaio-LA (HBC.2018.2217), met als titel: “Innovatieve tools ter ondersteuning van preventieve en curatieve klauwverzorging bij melkvee”.
Het betreft een samenwerking tussen de Vakgroep Voortplanting, Verloskunde en Bedrijfsdiergeneeskunde van de Faculteit Diergeneeskunde (DI08), het ILVO, Hogent, Inagro en de Hooibeekhoeve.

Kandidaat

De taak van de kandidaat zal er in bestaan onderzoek te verrichten naar het effect van klauwverzorging op de klauwgezondheid van melkkoeien inclusief het gebruik van een aantal innovatieve tools. Het is de bedoeling dat de resultaten finaal resulteren in het behalen van een doctoraat. We zijn dus op zoek naar iemand die passioneel bezig wil zijn met de klauwverzorging van melkkoeien!

Het project start op 1 oktober 2019.

Profiel: dierenarts bij voorkeur optie herkauwers (ook laatstejaarsstudenten komen in aanmerking).

Verdere informatie

Voor verdere informatie kan u terecht bij (09 264 75 46).