Al schrijvend ontdekt Simon zijn passie

(07-01-2020)

De 37-jarige Simon leidt al 10 jaar samen met zijn vader en zus een KMO in de bouwsector in het Meetjesland. Toen hij destijds bij het bedrijf aansloot, wilde hij met zijn kennis en capaciteiten vooral zijn familie bijstaan. Hij maakte een keuze 'voor de passie van een ander', geen keuze voor zichzelf. Toen z'n vader onlangs aankondigde dat hij een stap opzij ging zetten, kwam bij Simon de vraag naar boven: 'Hoe kon hij op dit kantelmoment in z'n loopbaan juiste keuzes maken?' Simon wilde echt te weten komen wat zijn eìgen passies zijn en hoe hij die in zijn loopbaan aan bod kan laten komen.

Al tijdens het intakegesprek met zijn loopbaancoach Line Windey werd voor Simon duidelijk dat hij een professionele coach voor zich had: iemand met visie en flexibiliteit. De klik was er meteen.

"Het was voor mij zeer bevreemdend om iemand onbekend zulke persoonlijke zaken te vertellen, maar toch was ik vanaf het eerste moment op mijn gemak. Ondanks de sterke zelfreflectie die mijn loopbaancoach Line van me vereiste, verliepen de loopbaangesprekken zeer ongedwongen. Dat zij dat voor iemand als mij kan creëren is sterk, zeer sterk." - Simon

Omdat Simon er talent voor heeft én er plezier in vindt om teksten te schrijven, gaf Line hem een opdracht op maat: getuigenis Simon een schrijfopdracht. De bedoeling was om de inzichten van de eerste twee loopbaangesprekken te verankeren. De vorm stond vrij: het kon een brief aan zichzelf zijn, een gedicht, een verslag, een dagboekfragment...
Simon nam deze opdracht ter harte: hij schreef een ontroerende bedankingsbrief aan zijn loopbaancoach. Hij erkende dat er een conflict bestaat tussen zijn verlangen om welvarend te zijn en voldoende te verdienen enerzijds en zijn creatieve bezieling anderzijds. Maar hij had dankzij deze begeleiding geleerd dat de oplossing in hem lag, hij geloofde opnieuw in zichzelf en kon hierover nu weer constructief verder denken.

"Het is nooit de bedoeling geweest dat Line mij zou zeggen wat ik moest doen. Ik moet zelf tot die conclusie komen. Dat is een manier van werken die sterk bij mijn persoonlijkheid aanleunt en waarbij ik mij heel goed voel." - Simon

Uiteindelijk werd deze loopbaanbegeleiding in slechts drie gesprekken in een drietal weken opgezet en afgerond. Inmiddels heeft Simon een creatieve cursus interieurinrichting via afstandsleren aangevraagd. Ondanks zijn drukke leven op het werk en thuis bij zijn gezin is het vertrouwen in de toekomst duidelijk aanwezig. Meer sprankelmomenten staan eraan te komen, zo wordt Simon dag na dag meer wie hij eigenlijk is.

"Laat ik eindigen met het mooiste compliment van al: je hebt me overtuigd van iets, Line. Mijn beperkte ervaring met professionele begeleiding is dat ik doorhad waar ze op aanstuurden en het meer een psychologisch spel dan een hulp was. Maar bij jou stelde ik me verbazingwekkend genoeg meteen open en je gaf me de middelen om mezelf de juiste vragen te stellen en zorgde ervoor dat ik nadien de gesprekken ook mee analyseerde; op mijn manier dus. Ik geloof dus nu ook in wat jij doet."

 

Het volledige verhaal van Simon