De werkbaarheidscheque

(11-02-2020) De werkbaarheidscheque: met Divergent naar meer betrokken & gemotiveerde medewerkers

Als werkgever sta je voor verschillende uitdagingen op vlak van personeelsbeleid. Een daarvan is ‘werkbaar werk’, een alomtegenwoordig thema dat al uitgebreid in de media verscheen. Werk maken van werkbaar werk is zonder twijfel een win-win voor nu en voor de toekomst voor werkgever en werknemer. Want wie wil nu geen gedreven medewerkers die blijven met goesting komen werken om jouw organisatie telkens opnieuw een stap te laten groeien?

Werkbaar werk gaat gepaard met meer plezier in het werk, een hogere motivatie, meer efficiëntie, langer kunnen werken en minder vaak ziek zijn – veel voordelen die aanzetten tot nadenken. Is het moment mogelijks ook voor jouw organisatie aangebroken om in te zetten op werkbaar werk? Divergent helpt je alvast graag op weg.

Divergent is bijkomend erkend dienstverlener voor het gebruik van de werkbaarheidscheque, een tijdelijke maatregel van de overheid die bedrijven die werken op werkbaar werk financieel tegemoetkomt. Wordt er geen gebruik gemaakt van de werkbaarheidscheque, stellen wij graag een traject op, volledig op maat van uw organisatie.

Wat zijn de voorwaarden & wat valt onder de werkbaarheidscheque?

Voor meer vragen kan u bij onze HR Consultants & Trainers terecht.