Loopbaanbegeleiding

"Deze corona-tijd is een uitdagende tijd voor velen. Maar misschien geeft het je ook even de tijd om stil te staan, om na te denken over je loopbaan. Onze loopbaancoaches staan voor je klaar!

Interessant om te weten: als je tijdelijk economisch werkloos bent, heb je ook recht op VDAB loopbaancheques."

Ons loopbaancentruminzichtlbb.png

Divergent is het enige loopbaancentrum gelinkt aan een Vlaamse universiteit, is erkend door VDAB en draagt evidence based werken hoog in het vaandel. Iedereen is welkom. Divergent werkt voor loopbaanbegeleiding onder de koepel Inzicht.

Je kan loopbaanbegeleiding volgen via de VDAB-loopbaancheques, indien je minstens 7 jaar (of 84 maanden) werkervaring hebt.
Om de 6 jaar kan je 2 loopbaancheques aankopen. Per loopbaancheque betaal je 40 euro. De eerste loopbaancheque geeft je recht op 4 uur begeleiding. De tweede loopbaancheque geeft je recht op 3 uur begeleiding.

Prijs en de voorwaarden van loopbaancheques.

Kom je niet in aanmerking komen voor loopbaancheques, kan je bij ons loopbaanbegeleiding volgen tegen betaling.

Voor wie?

Met elke loopbaanvraag kan je bij Divergent terecht. Zelfs wanneer je nog niet helemaal kan benoemen wat er juist ‘knelt’ in je professioneel leven. Zoals onze merknaam ook zegt, is ‘inzicht’ een belangrijk doel van loopbaanbegeleiding.

Er komen mensen met verschillende loopbaanvragen en profielen naar ons. Afhankelijk van jouw profiel en jouw loopbaanvraag, krijg jij een loopbaancoach op jouw maat toegewezen voor een kennismakingsgesprek. Een team van gespecialiseerde en ervaren loopbaancoaches staat voor je klaar, elk met zijn/haar expertise en ervaring.

Onze loopbaanbegeleiders

cch_linewindey.png

Line Windey

Line (°1981) is Coördinator loopbaanbegeleiding en heeft jarenlange ervaring met (loopbaan)coaching, vooral van leidinggevenden en coaches. Wat anderen over haar zeggen: “Line steekt met haar enthousiasme het vuur aan de lont, geeft inspiratie en veel goesting. Ze is ervaren, bereidt zich goed voor en werkt cocreatief. Vanuit een open, authentieke houding neemt ze jou mee.”

Haar CV vind je op linkedin. | Succesverhaal: Al schrijvend ontdekt Simon zijn passie

 

cch_vibekenotte.png

Vibeke Notte

Vibeke (°1988) is loopbaancoach en heeft een jarenlange ervaring in het samenwerken met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren. Vibeke werkt vanuit een sterk geloof in mensen en hun talenten. Ze geeft veel vertrouwen vanuit een open houding, is heel eerlijk en handelt altijd met respect. Dat doet ze met een stevige portie geduld, want storingen hebben voorrang. Vibeke wordt gedreven door haar wilskracht om een steen te verleggen, hoe klein die ook mag zijn.

Haar CV vind je op linkedin. | Succesverhaal: ineens werd het allemaal duidelijk ...

cch_lienvandendries.png

Lien van den Dries

Lien (°1990) is loopbaancoach en heeft een jarenlange ervaring in het samenwerken met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren. Ze focust op wat er wel lukt. Ze wil jou met een positief gevoel de wereld insturen.
Lien weet van aanpakken en biedt duidelijkheid in haar begeleiding. Ze staat met beide voeten op de grond. Mensen voelen zich snel op hun gemak bij Lien, dankzij haar gulle lach en relativeringsvermogen.

Haar CV vind je op linkedin.

 

cch_svenvanwettere.png

Sven Van wettere

Sven (°1968) is freelance loopbaancoach met jarenlange ervaring in het omgaan met stress en burn-out, leiderschapsontwikkeling en omgaan met verandering. Verbindende communicatie en storytelling staan centraal in zijn werk. Aandachtig kijken vanuit verwondering, waardering uiten en voorzichtig inspireren, typeren Sven in hoe hij in zijn werk en leven staat.

Zijn CV vind je op linkedin. | Succesverhaal: het traject van Ruben en loopbaanbegeleider Sven.

 

cch_liavanlier.png

Lia van Lier

Lia (°1982) is freelance loopbaancoach. Ze heeft vele jaren ervaring in loopbaanbegeleiding, heeft kennis van verschillende coachingsmethodieken om op maat te werken en is gespecialiseerd in re-integratie. Lia staat graag achter de coulissen om te observeren en te begeleiden. Ze houdt ervan om mensen te inspireren om met lef in het leven te staan. No-nonsense, discretie en betrokkenheid typeren haar stijl.

Haar CV vind je op linkedin.

 

 

Ellen Maescch_ellenmaes.png

Ellen (°1980) begeleidt je graag in je zoektocht naar een jobinvulling die écht bij je past en die je zowel uitdaging, voldoening als plezier biedt. Passie en veerkracht zijn voor haar de twee kernwoorden binnen loopbaancoaching. Ze is vertrouwd met patronen zoals perfectionisme, faalangst, belemmerende overtuigingen en moeite hebben met grenzen stellen. Het liefste neemt ze je mee de natuur in om de coaching meer dynamiek te geven. Als gecertificeerd stress- en burn-out coach hecht ze veel belang aan de signalen die het lichaam geeft. Zo helpt ze je om de louter rationele benadering te overstijgen en het onderbewuste en het intuïtieve te laten spreken.

Haar CV vind je op linkedin.

 

Onze aanpak van loopbaanbegeleiding

Inzicht werkt op maat van de cliënt. Elke loopbaanbegeleiding is anders en wordt voortdurend afgestemd met de cliënt. Geen keurslijf, geen vast traject.
We helpen je groeien en zetten je mee op weg naar een nieuwe wending in je loopbaan. Het doel van loopbaanbegeleiding is meer energie en arbeidsvreugde.

Getuigenissen van klanten

'Als vast benoemde leerkracht zat ik in een gouden kooi. Sinds de loopbaanbegeleiding lijkt het alsof er een blinddoek wegviel. Alsof het hele universum plots meewerkt nu ik eindelijk begrepen heb welk pad voor mij het juiste is.'  Lees het volledige verhaal ...
'Na een zwaar verkeersongeval werkt Ruben sinds begin dit jaar 2 halve dagen per week als redacteur aan de blogs van de website van een scholengroep.  Hij doet dat goed en met goesting. Samen met loopbaanbegeleider Sven leerde hij zijn grenzen te stellen.' Lees het volledige verhaal ...
De 37-jarige Simon leidt al 10 jaar samen met zijn vader en zus een KMO in de bouwsector in het Meetjesland. Toen hij destijds bij het bedrijf aansloot, deed hij dat vooral om zijn familie bij te staan. Toen z'n vader onlangs aankondigde dat hij een stap opzij ging zetten, kwam bij Simon de vraag naar boven: ‘Wat zijn mijn eìgen passies? En welke keuze maak ik nu best?’ Lees het volledige verhaal ...
‘Ik werk enorm graag met kinderen, maar door rugproblemen kon ik de job fysiek niet meer aan. Op aanraden van mijn dokter startte ik met loopbaanbegeleiding. Mijn coach bekeek samen met mij de mogelijkheden tot omscholing en loodste mij achteraf door verschillende sollicitaties.’ - Marc (48)
'Nog eens hartelijk bedankt voor alles. De begeleiding heeft me energie, hoop en vertrouwen gegeven om systematisch en actief werk te zoeken, dankzij de "inzichten" die ik heb gekregen over de richting waarin ik het best zoek.' - Nathalie (28)
'Het was alsof een blinddoek van voor mijn ogen wegviel. Ik heb dankzij mijn loopbaanbegeleider Vibeke ingezien dat ik mijn passie en talent kon combineren en ik heb de moed gevonden om uit mijn comfortzone te treden: ik ben als zelfstandige gestart.' - Sofie (33)

Waar?

Je kan loopbaanbegeleiding bij Divergent volgen op volgende locaties:

  • Gent: Begijnhoflaan 464, 9000 Gent (in het kantoor van Divergent)
  • Gentbrugge: Kerkstraat 108
  • Eeklo: Zuidmoerstraat 136/6 (in het Sociaal Huis)
  • Lievegem: Nijverheidstraat 82
  • Melle: Brusselsesteenweg 263
  • Oudenaarde: Koestraat 80 (in het competentiecentrum van VDAB)
  • Sint-Niklaas: Noordlaan 4 (in het competentiecentrum van VDAB)

Contact

Line Windey
tel: 09 331 03 28