ESF project “Open Hiring” (Start: 2020)

Combinatielogo ESF 2020

 

openhiring.png

 

Dit project heeft als doelstelling om de toepasbaarheid van Open Hiring® te onderzoeken én te piloottesten bij werkgevers in de Gentse regio, een primeur in Belgïe. Open Hiring® is een innovatieve rekruteringsmethode afkomstig van Greyston in de Verenigde Staten, die momenteel getoetst wordt door Start Foundation in Nederland. En dankzij een partnerschap van Divergent, Stad Gent, Unizo Oost-Vlaanderen en Antwerp Management School, komt Open Hiring® naar Gent.

“Een baan zonder sollicitatiegesprek. Open Hiring houdt in dat je, als je wilt werken, gewoon aan de slag gaat. Zonder sollicitatiegesprek, cv of bemoeienis van de overheid. Iedereen is welkom, ongeacht wat je in het verleden hebt gedaan, je opleiding of ervaring. We hebben allemaal zo ons eigen verhaal. Het enige wat telt, is wat je vandaag wilt en komt doen, wat je nu waarmaakt. Zonder vragen.

We sluiten in het werving-en-selectieproces bewust en onbewust veel mensen buiten. Open Hiring geeft de gebruikelijke vooroordelen en twijfels geen ruimte. Als werkgever zet je de mogelijkheden van de mens op één en verbind je je aan de lokale gemeenschap waar je onderdeel van uitmaakt. De deur staat open.”
Meer informatie rond Open Hiring, dat werd uitgetest in Nederland.

Het project gaat van start in januari 2020. We beginnen met een haalbaarheidsonderzoek, waarbij we concreet nagaan onder welke vorm Open Hiring toepasbaar is in België (vb. voor welke functies, onder welke arbeidscontracten, met welke ondersteuning,…). In januari 2021 testen we deze rekruteringsmethode uit bij een aantal werkgevers in de Gentse regio. Eén van de belangrijkste arbeidsreserves van Stad Gent zijn laaggeschoolde werkzoekenden en inactieven met een migratieachtergrond. Tijdens deze piloottesten onderzoeken we waarom, en voor wie, Open Hiring® het best werkt. 

openhiring2.png

Werkgevers

Onderstaande werkgevers zullen reeds deelnemen aan het haalbaarheidsonderzoek van Open Hiring ®:

 

Contact

Ook interesse om als werkgever deel te nemen aan dit project? Divergent zoekt vrijblijvend voor u uit op welke manier Open Hiring® toepasbaar is in uw organisatie. Heeft u een andere vraag in verband met ons Open Hiring® project? Contacteer ons op .

 

Dit project wordt medegefinancierd door het ESF, de Europese Unie en de Vlaamse Overheid.

Divergent - Cel Projecten

De Project Managers binnen Divergent zetten in op onderzoek en innovatie om de kennis binnen Divergent te verbreden en te verdiepen. Zij vormen een schakelrol tussen het wetenschappelijk onderzoek en de praktijk bij Divergent, in beide richtingen. Zij streven ernaar om de best beschikbare wetenschappelijke evidentie te integreren in de werking van Divergent (evidence based benadering). 

Dit doen zij onder andere door:

  • het uitvoeren van vernieuwende nationale en internationale projecten in verschillende relevante domeinen, bv. ESF (Europees Sociaal Fonds)-projecten
  • het onderhouden van samenwerkingsverbanden tussen Divergent en de experten van verschillende faculteiten binnen Universiteit Gent
  • het coördineren van de samenwerking met universiteiten, onderzoeksinstellingen en hogescholen binnen en buiten Vlaanderen
“Divergent biedt Gentse academici de kans om innovatieve methodieken op hun waarde te testen. Omgekeerd geven de dagelijkse praktijkervaringen ook aanleiding tot nieuwe case studies. Het is de ideale wisselwerking tussen wetenschappelijk onderzoek en maatschappelijke dienstverlening” 
dixit Prof. Dr. Geert Van Hove, diensthoofd Divergent

Onze Project Managers

Interesse om samen te werken rond onderzoek en innovatie? Neem dan contact op met onze projectmanagers!

sophiegoemaere.jpg

Sophie Goemaere

Contact:
Haar CV vind je op linkedin.

 

 

 

 

 

Birgit Casteleinbirgit.jpg
Contact:
Haar CV vind je op linkedin.