Prof. Dr. Eva Derous

Eva Derous

Eva Derous is als professor personeelsbeleid/HRM verbonden aan de Vakgroep Personeelsbeleid, Arbeids- en Organisatiepsychologie van de Universiteit Gent. Ze behaalde in 2001 haar doctoraat in de psychologie aan de KU Leuven en werkte tot oktober 2009 aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam in Nederland, waaraan ze nog verbonden is als onderzoeker/gastdocent. In 2004-2005 verwierf ze een Fulbright grant (Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen/Fulbright Center the Netherlands) en verbleef ze als onderzoeker aan de Michigan State University in de States.

Sinds 1 oktober 2009 is ze terug werkzaam in België aan de Universiteit Gent, waar ze Personeelsbeleid/HRM en Industriële Relaties doceert aan laatstejaarsstudenten psychologie en Master Na Master studenten geneeskunde.  Haar onderzoek situeert zich eveneens binnen deze domeinen met een specifieke focus op percepties/beoordelingsprocessen van sollicitanten, terechte vs. onterechte beoordelingsprocessen van recruiters, testbias, nieuwe tools voor werving en selectie, en de realisatie van diversiteit door werving en selectie (bijv. naar etniciteit, leeftijd).  Ze begeleidt verschillende doctoraatsstudenten (binnen- en buitenland) m.b.t. deze thema’s.

Haar onderzoek is  gepubliceerd in diverse internationale tijdschriften, zoals Journal of Organizational Behavior, Journal of Vocational Behavior, International Journal of Selection and Assessment, Human Performance,  Journal of Occupational and Organizational Psychology.  Ze is onder meer lid van de redactieraad van Gedrag en Organisatie en verwierf internationale erkenning en  awards, voor haar onderzoek naar beoordelingsprocessen bij werving- en selectie, onder meer bij de Amerikaanse Society for Industrial and Organizational Psychology.  Naast onderzoek en onderwijs, geeft ze advies aan bedrijven en is ze onder meer lid van de wetenschappelijke adviescommissie van SELOR.