Populair-wetenschappelijk schrijven voor ingenieurs

Cluster Communication skills

Doelgroep

Leden van de Doctoral School of (Bioscience) Engineering

Inhoud

Schrijven voor een wetenschappelijk tijdschrift heb je vast al eens gedaan. Maar hoe leg je je onderzoek uit aan een groot publiek? Waar moet je op letten en hoe pak je dat aan?
 
In twee sessies van telkens een halve dag krijg je meer inzicht in hoe je wetenschap kunt populariseren, hoe je een journalistieke tekst opbouwt en hoe je een interview aanpakt.
 
Daarna is het tijd voor de praktijk: je interviewt een professor of onderzoeker en zet dat gesprek om in een aantrekkelijke en leesbare tekst. In een coachingsessie stel je je tekst finaal op punt. Tijdens een individueel overlegmoment, dat in overleg met de student wordt vastgelegd, zal de ingeleverde tekst besproken worden. Je interview verschijnt uiteindelijk op de faculteitswebsite, in de facultaire externe nieuwsbrief en in het Verbondsnieuws, het tijdschrift van de alumnivereniging.
 
De lessen worden gegeven door Thea Swierstra, medewerker PR & Communicatie van de faculteit. Zij werkte twintig jaar als journalist, waarvan twaalf jaar voor de krant De Morgen.

Data en locatie

woensdag 25 november + woensdag 2 december 2015 van 9.00 tot 12.00u

25/11: Blok A, kleine academiezaal, (A1 095-1e verd)

2/12: Blok A, grote academiezaal, (A0 030-gelijkvloers)

Doctorandi moeten hun eigen laptop meebrengen!

Inschrijvingsgeld

Gratis voor leden van de Doctoral School of (Bioscience) Engineering

Inschrijvingsprocedure

Registreer via deze link: https://webapps.ugent.be/eventManager/events/PopWetSchrijvenIngenieurs Uw inschrijving wordt via e-mail bevestigd.

Aantal deelnemers

15

Taal

Nederlands

Evaluatiemethode (doctoral training programme)

Actieve deelname aan de workshops; tussentijdse opdrachten