Dubbellezing Sannah Belzer & Jan Rothuizen

Wanneer
02-04-2019 van 13:00 tot 14:30
Waar
Het Kuipke
Voertaal
Nederlands
Website
https://eventmanager.ugent.be/sannahbelzerjanrothuizen
Voeg toe aan mijn agenda

Cyclorama - Jokerweek 2019In het kader van de jokerweek ‘Cyclorama’ geven Sannah Belzer en Jan Rothuizen een dubbellezing over het eigen beeldend werk.

De lezingen staan open voor iedereen, maar aan externe bezoekers wordt gevraagd zich in te schrijven

Schrijf je hier in

 

Bio:

Sannah Belzer studeerde aan de Design Academy Eindhoven en het Berlage instituut en werkte voor landschapsarchitecten Buro Kiefer en b+m+s. Momenteel runt Belzer ontwerp- en onderzoeksbureau Publieke-ruimte dat ‘vanuit de ervaring denkt en ontwerpt’. Het werk van Publieke-ruimte is zeer contextueel en vertrekt vanuit ruimtelijkheid (omgeving, oriëntatie, morfologie), geschiedenis, beleving, tijdsgeest en programma. In samenwerking met Architecture Workroom Brussels produceerde Belzer grafisch werk waarin de uitdagingen voor toekomstige ruimtelijke planning verbeeld worden. Voorbeelden zijn de Transitielandschappen voor het verkennend onderzoeksproject Lage Landen 2020– 2100.

Jan Rothuizen (1968) is beeldend kunstenaar wiens werk op bijzondere wijze woord en beeld combineert. Zijn werk was te zien in het Stedelijk Museum te Amsterdam, de Townhouse Gallery in Cairo, in het New Museum in New York en op de architectuurbiënnale van Venetië. Zijn tekeningen verschijnen regelmatig in Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer. In 2017 maakte Rothuizen iedere maand een tekening voor de Volkskrant van een plaats of een object. In De zachte atlas van Amsterdam tekent Rothuizen plattegronden gebaseerd op wat hij ziet, denkt en voelt tijdens wandelingen. Zijn tekeningen zijn een neerslag van hoe hij de stad - of zijn gezelschap - ervaart.

Meer informatie:Gerelateerde inhoud