Lezing: Mechtild Stuhlmacher

Wanneer
01-04-2019 van 18:00 tot 19:00
Waar
Het Kuipke
Voertaal
Engels
Website
https://eventmanager.ugent.be/mechtildstuhlmacher
Voeg toe aan mijn agenda

Cyclorama - Jokerweek 2019In het kader van de jokerweek ‘Cyclorama’ geeft Mechtild Stuhlmacher (Korteknie Stuhlmacher Architecten) een lezing over haar ervaringen met de Open Oproep procedure, zowel als deelnemend ontwerper als extern jurylid.

De lezingen staan open voor iedereen, maar aan externe bezoekers wordt gevraagd zich in te schrijven.

Schrijf je hier in

Bio:

Mechthild Stuhlmacher studeerde muziek en architectuur in Duitsland en Nederland en studeerde af aan de TU Delft in 1992. Ze werkte vervolgens op verschillende gerenommeerde bureaus in Nederland en Engeland zoals Mecanoo, Zeinstra vd Pol, Maccreanor Lavington Architects en David Chipperfield Architects. In 2001 richtte ze, samen met Rien Korteknie, het bureau Korteknie Stuhlmacher Architecten op. Korteknie Stuhlmacher omschrijven hun aanpak als ‘integraal en duurzaam’, met ‘liefde voor materiaal, structuur en natuur en een diepe interesse voor het gebruik en de culturele en ruimtelijke context waarin de gebouwen tot stand komen’. Stuhlmacher was redactielid van het architectuurtijdschrift OASE en werkte mee aan twee edities van het architectuurjaarboek Vlaanderen. Sinds 1997 is ze als docente verbonden aan de TU Delft en sinds 2016 begeleidt ze ook studenten aan St. Lucas Gent / KU Leuven bij hun meesterproef.

Korteknie Stuhlmacher nam verschillende malen deel aan de Open Oproep en wist met het woonzorgcentrum in Machelen (OO2104), de stedelijke bibliotheek in Mechelen (OO2213) en basisscholen in Lille en Herentals (OO1628) enkele belangrijke projecten uit hun oeuvre te realiseren. Mechthild Stuhlmacher trad ook op als extern jurylid, onder meer voor de Open Oproep Rubenssite (OO3201) in Antwerpen.

Meer informatie:

Gerelateerde inhoud