Lezing: Pier Paolo Tamburelli

04-04-2019 van 18:00 tot 19:00
Het Kuipke
Voeg toe aan mijn agenda

Cyclorama - Jokerweek 2019In het kader van de jokerweek ‘Cyclorama’ geeft Pier Paolo Tamburelli (baukuh) een lezing over zijn ervaringen met de Open Oproep procedure.

De lezingen staan open voor iedereen, maar aan externe bezoekers wordt gevraagd zich in te schrijven.

Schrijf je hier in

Bio:

Pier Paolo Tamburelli studeerde architectuur aan de universiteit van Genua en het Berlage Instituut in Rotterdam. In 2004 richtte Tamburelli het architectenbureau baukuh op samen met Paolo Carpi, Silvia Lupi, Vittorio Pizzigoni, Giacomo Summa en Andrea Zanderigo. baukuh heeft vestigingen in Milaan en Genua. baukuh hanteert een ontwerpproces dat vertrekt vanuit een kritische analyse van de geschiedenis: “The knowledge encoded in the architecture of the past is public, and starting from this public knowledge, any architectural problem can be solved.” Tamburelli was verbonden aan het Berlage Instituut, de TUM Munich, de FAUP Porto, de University of Illinois in Chicago, en is momenteel professor aan de Politecnico in Milaan. Tamburelli is tevens een van de stichters en redacteurs van het architectuurmagazine San Rocco.

Momenteel realiseert baukuh enkele Open Oproepen, waaronder de herontwikkeling van de Pupillensite te Aalst (OO2904) en aan de reconversie van het Klein Seminarie in Hoogstraten (OO2611). baukuh is tevens geselecteerd als een van de ontwerpbureaus om een concept uit te werken voor de restauratie van het Gravensteen in Gent (OO3603).

Meer informatie: