Lezing: Stephen Bates

03-04-2019 van 18:45 tot 19:45
Het Kuipke
Voeg toe aan mijn agenda

Cyclorama - Jokerweek 2019In het kader van de jokerweek ‘Cyclorama’ geeft Stephen Bates (Sergison Bates architects) een lezing ‘Trusting in what is there’.

De lezingen staan open voor iedereen, maar aan externe bezoekers wordt gevraagd zich in te schrijven.

Schrijf je hier in

Bio:

Stephen Bates studeerde in 1989 af aan het Royal College of Art en deed ervaring op als architect in Londen en Barcelona. In 1996 richtte hij samen met Jonathan Sergison het bureau Sergison Bates Architects op in Londen, dat intussen uitgroeide tot een toonaangevende praktijk in binnen- en buitenland. Sergison Bates omschrijven hun aanpak zelf als ‘zorgvuldig’, ‘contextueel’ en met aandacht voor ‘materialen, constructie en zorg voor sociale, economische en milieuaspecten’. Het bureau gaat uit van een benadering die gebaseerd is op ontwerpend onderzoek, ondersteund door het academische werk van de partners. Bates gaf les aan verscheidene internationale architectuurscholen - waaronder de ETH Zürich, de Oslo School of Architecture and Design en de Harvard University Graduate School of Design - en is sinds 2009 professor aan de Technische Universität te München.

Sergison Bates heeft aanzienlijke ervaring met de Open Oproep. Met het woonzorgcentrum in Kruishoutem (OO2102) en bouw van een zorgcampus voor senioren te Wingene (OO2103) werkten ze mee aan de ontwikkeling van nieuwe zorgtypologieën in Vlaanderen. Momenteel is Sergison Bates geselecteerd als

Meer informatie: