Lunchlezing: Diversiteit in Sociale Huisvesting

Door wie
Luce Beeckmans
luce.beeckmans@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Lunchlezing: Diversiteit in Sociale HuisvestingOp vrijdag 13 december staat een nieuwe stadsacademiesessie op de agenda: ‘Diversiteit in sociale huisvesting’. Eerst is er een publieke lunchlezing met Pascal De Decker (KU Leuven) en Sien Winters (KU Leuven) rond kansen en strategieën voor een verbreding van het sociaal woonaanbod, gevolgd door een gesprek met Luce Beeckmans (UGent) en Peter Vanden Abeele (Stadsbouwmeester Gent) (Vrije toegang).

Hierna gaan studenten in debat met de Gentse huisvestingsmaatschappijen, SVK, HuurinGent, etc. (Inschrijven voor het debat kan via Luce.beeckmans@ugent.be). Hebben bevestigd:

Woningent - Marc Huyghebaert, ABC – Mieke Dupont, Volkshaard – Hans Heyse, Dienst wonen en woonraad - Kristof Gielen, Huuringent - Michiel Hagenaars, SVK – Koen van der Jeught, Sociale dienst OCMW - Kobe Debosscher, Dienst stedenbouw – Sylvia De Keyster.

Dit alles kadert in een masterproeftraject waarin 7 studenten participeren (Architectuur en Stedebouw, Stedenbouw en Ruimtelijke Planning, Geografie en Politieke Wetenschappen), begeleid door Luce Beeckmans, Peter Vanden Abeele, Thomas Block en Michiel Dehaene.