Panelgesprek Leo Van Broeck, Kristiaan Borret, Véronique Patteeuw

02-04-2019 van 20:00 tot 21:00
Het Kuipke
Voeg toe aan mijn agenda

Cyclorama - Jokerweek 2019In het kader van de jokerweek ‘Cyclorama’ gaan Leo Van Broeck, Kristiaan Borret en Véronique Patteeuw in gesprek over bouwmeesterschap en publiek opdrachtgeverschap en uitdagingen vandaag, gemodereerd door Maarten Liefooghe en Maarten Van Den Driessche.

De lezingen staan open voor iedereen, maar aan externe bezoekers wordt gevraagd zich in te schrijven.

Schrijf je hier in

Bio:

Leo Van Broeck studeerde in 1981 af als ingenieur architect aan de KU Leuven. In 1997 stichtte hij de vzw Stad en Architectuur. In 2007 richtte hij samen met Oana Bogdan het architectenbureau Bogdan & Van Broeck op, een kantoor dat sterk gericht is op onderzoek en zich onderscheidt door een actief maatschappelijk engagement. Sinds 2006 is hij professor architectonisch en stedenbouwkundig ontwerpen aan de KUL. In 2016 nam Van Broeck de functie van Vlaams Bouwmeester op.

Kristiaan Borret is burgerlijk ingenieur-architect van opleiding (KU Leuven) en behaalde aanvullende diploma’s baccalaureaat wijsbegeerte (KU Leuven), science politique et affaires publiques (UCL) en een master in urbanisme (Barcelona). Sinds 2005 is hij gastprofessor stadsontwerp aan de Universiteit Gent sinds 2005. Van 2006 tot 2014 was hij stadsbouwmeester van Antwerpen. Sinds 2015 is Borret bouwmeester maître architecte van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Véronique Patteeuw is ingenieur-architect, criticus en redacteur, gevestigd in Brussel. Ze heeft een aanstelling bij de École Nationale Supérieure d’Architecture et du Paysage Lille en is wetenschappelijk redacteur van tijdschrift OASE. Haar onderzoek focust op de theorie en geschiedenis van architectuurpublicaties in de totstandkoming van postmoderne architectuur.

Meer informatie: