STAD en Universiteit sinds 1817

Wanneer
06-10-2017 15:55 tot 31-03-2018 18:00
Voertaal
Nederlands
Website
http://stamgent.be/nl_be/evenementen/stad-en-universiteit-sinds-1817
Voeg toe aan mijn agenda

STAD en Universiteit sinds 1817Van 6 oktober tot 31 maart loopt in het STAM een tentoonstelling over hoe universiteit en stad al 200 jaar in Gent samenleven. Deze STAM tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met de vakgroep geschiedenis en onze vakgroep.

De tentoonstelling kijkt terug op de wisselwerking tussen stad en universiteit in de afgelopen tweehonderd jaar en onderzoekt kansen voor de toekomst. Waarom kreeg Gent een universiteit? Waarin verschilt het studentenleven van nu met dat van vroeger? Welke mogelijkheden biedt het rijke en diverse patrimonium van de universiteit? Ook de protesten, betogingen en de strijd om de vernederlandsing komen aan bod.

De afsluitende zaal, het stadsdebat, biedt de komende maanden onderdak aan de stadsacademie in oprichting. DE STADSACADEMIE wil een collaboratorium zijn waarin studenten, professoren, beleidsmakers, bedrijven en middenveldorganisaties kennis delen en over de grote Gentse sociale en ecologische uitdagingen reflecteren. Om een spitante agenda op te maken voor dit radicaal onderwijsexperiment worden tijdens de tentoonstelling de STADSACADEMIESESSIES georganiseerd. Idereen welkom om mee te debateren op donderdagen om 19u30 in de kerk van het museum.

Meer details op de website van de stadsacademie en van het STA.M