15 Mobble-woningen in 2020!

(09-07-2020)

Vorige zomer vertrok een geëngageerd team studenten van de faculteit ingenieurswetenschappen en architectuur naar Szentendre, Hongarije om deel te nemen aan de prestigieuze Solar Decathlon Europe 2019 wedstrijd. Vastberaden om de vlag van Universiteit Gent hoog te houden werd er – ondanks de aanhoudende hitte – vlijtig gewerkt aan de Mobble. Dit harde werk loonde dan ook: het Mobble paviljoen was het eerste CO2-neutrale huis ooit in de geschiedenis van Solar Decathlon, en werd beloond met maar liefst 5 prijzen, waaronder de eerste prijs voor Engineering & Construction!

Deze onvergetelijke ervaring is ondertussen alweer een jaar geleden. Het werk is toen echter niet gestopt... We zijn heel trots om jullie te mogen zeggen dat er binnenkort overal Mobbles zullen verschijnen. Interesse vanuit bedrijven in het Mobble concept leidde tot een consortium bestaande uit Inhout, BAST architects & engineers, Strategies & Leaders, Ecopuur, Wooncoop en Universiteit Gent. Met financiering door Vlaanderen Circulair wordt nu ingezet op een industriële opschaling van het Mobble concept. En dit gaat snel. De flexibiliteit, modulariteit en circulariteit van ‘The Mobble’ zal al toegepast worden in 4 verschillende projecten, goed voor 15 woningen. Van vrijstaand tot geschakelde woningen, zowel particulier als sociale huisvesting.

Als UGent zijn wij ongelooflijk trots dat een studentenconcept kan uitgroeien tot een commercieel realiseerbaar product. Dit project verbindt onderwijs, onderzoek, dienstverlening, en de duurzaamheidsambities binnen Universiteit Gent. Blijf ons zeker volgen en ontdek waar de Mobbles verschijnen!