Dounia Salamé

(22-04-2021)

Sinds vorige week versterkt Dounia Salamé het team van de vakgroep architectuur en stedenbouw . Dounia is een stedenbouwkundige uit Libanon met een Master in Urban Studies van het Institut National de la Recherche Scientifique (Montreal, Canada), en een Bachelor in Kunstgeschiedenis van de Concordia University (Montreal, Canada). Haar masterscriptie is getiteld "Memory, Resistance and the Everyday: Spatial Practices in the Rebuilding of Nahr el-Bared Camp (Lebanon)”.

Van 2016 tot 2021 werkte Dounia aan de American University of Beirut, en richtte ze er mee het Beirut Urban Lab op. Ze is co-uitgever van "Refugees as City-Makers" en co-auteur van een aantal papers over de projecten voor vluchtelingen in de stad, en voorstellen voor huisvestingsbeleid. Haar onderzoeksinteresses omvatten alledaagse praktijken van de stad, stedelijk burgerschap, mapping, en de feministische stad.

Aan de UGent (Vakgroep Architectuur en Stedenbouw) werkt ze, onder leiding van Luce Beeckmans, aan een onderzoek voor Globe Aroma, in het kader van het Horizon2020 ReROOT-project "Arrival Infrastructures as Sites of Integration for Recent Newcomers".