Johan Lagae mentor Freigeist project, Leibniz-Institut für Raumbezogene Sozialforschung

(06-02-2020)

Freigeist projectProf. Johan Lagae, Vakgroep Architectuur en Stedenbouw, fungeert als mentor voor een recent toegekend, grootschalig onderzoeksproject met als titel “Conquering (with) Concrete. German Construction Companies as Global Players in Local Contexts”. Het project wordt geleid door dr. Monika Motylinska van het Leibniz-Institut für Raumbezogene Sozialforschung die in maart 2019 enkele weken als gastonderzoekster aan de vakgroep verbleef. De VolkswagenStiftung financieert het project dat naast dr. Motylinska, drie doctorandi zal tewerkstellen. Inhoudelijk sluit het project nauw aan op het lopende doctoraatsonderzoek van Robby Fivez rond de introductie van betontechnologie in koloniaal en postkoloniaal Congo.