Lezing: Prof. Laure Itard - Energy analytics for sustainable buildings

(22-03-2021)

© UGent, foto Jonas Vandecasteele en Yentl Vandendriessche

We nodigen u graag uit voor de tweede lezing in de reeks “Renovating the Belgian Building Stock by 2050”, die we organiseren in de context van enkele bijzondere vraagstukken.

Donderdag 25 maart om 19:30 zal Prof. Laure Itard (TU Delft) haar visie delen in de presentatie “Energy analytics for sustainable buildings” (in het Engels). De presentatie is zonder registratie te volgen via deze link: https://ugent-be.zoom.us/j/91066418414?pwd=bWhicGpCSXpSeDUzMWxMdkYxSnJ4UT09

Prof. Laure Itard is Chair Building Energy Epidemiology aan de TU Delft. In haar werk kijkt ze naar het energiegebruik van gebouwen, diagnose, en optimalisatiestrategieën voor gebouwen en het gebouwenpark.
Door de introductie van slimme meters, ‘smart’ devices, en gebouwbeheerssystemen, worden elke dag miljoenen datapunten gegenereerd. Maar wat doen we daarmee? Hoe kan die informatie gebruikt worden om de klimaatuitdaging aan te gaan? Hoe kan die data gebruikt worden om het ontwerp te verbeteren, het gebruik van groene energie te verhogen, en een impact hebben op circulair bouwen?

24 februari gaf Prof. Johan Albrecht een interessante visie rond de Europese ambities en beleidsopties. Deze presentatie is hier terug te vinden: Video: Building Stock Lectures - Prof. Johan Albrecht