PP Rubens Chair aan UC Berkeley

(13-01-2020)

Dit semester bekleedt Pieter Uyttenhove de Peter Paul Rubens Chair aan de University of California, Berkeley. Als gastprofessor aan het College of Environmental Design, zal hij een seminar verzorgen over de geschiedenis van stedenbouw, stad en landschap in Vlaanderen.

Sinds 1982 steunt de Vlaamse regering het Dutch Studies Program aan de UC Berkeley met een betoelaging voor een wisselend gastprofessoraat, de PP Rubens leerstoel voor Geschiedenis en Cultuur van de Lage Landen. Het was de eerste Vlaamse leerstoel die werd gesubsidieerd in de Verenigde Staten. Deze verrijking van het Dutch Studies Program bracht een aanzienlijke uitbreiding van het leerpakket met zich mee dankzij de aanstelling van uitmuntende lesgevers van Vlaamse universiteiten als gastprofessor voor een semester. Deelnemende universiteiten zijn Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Leuven.