UGent geselecteerd voor Solar Decathlon 2019

(20-12-2017) Universiteit Gent werd als enige Belgische universiteit geselecteerd om deel te nemen aan de Europese editie van Solar Decathlon in 2019, Szentendre, Hongarije.

De Solar Decathlon is een prestigieuze internationale wedstrijd tussen universiteiten van over heel de wereld, die worden uitgedaagd om nul-energie woningen te ontwerpen, bouwen en exploiteren. Voor de wedstrijd in Hongarije ligt de nadruk op renovatie.

De Vakgroep Architectuur en Stedenbouw heeft de jury overtuigd met zijn ontwerp van "The Mobble". Een team van enthousiaste studenten onder leiding van Marc De Kooning en Nathan Van Den Bossche hebben een innovatief en ambitieus concept uitgewerkt met een aantal speerpunten:

• Modulair en adaptief bouwsysteem: van tiny house tot tijdelijke uitbreiding
  • Prefab oplossingen voor de renovatie van de gebouwschil van appartementsgebouwen
  • IoT-sturing van HVAC met persoonsgebonden ventilatie, koeling en verwarming

In Hongarije zal Universiteit Gent het opnemen tegen teams van andere Universiteiten uit de VS, Spanje, Italië, Thailand, Nederland, Roemenië, Engeland, Denemarken, Frankrijk...