Uitreiking Olbrechtsprijs aan Silke Jacobs en Lamia Kocaman

(13-06-2024)

Op 8 juni 2024 ontvingen Silke Jacobs en Lamia Kocaman in het MAS de jaarlijkse Olbrechtsprijs voor hun masterscriptie Transnational home-making in Gent: vrouwen met Turkse migratieachtergrond (ver)bouwen in Wondelgem. Volume I: de observatie, Volume II: de analyse” met als promotoren professoren Luce Beeckmans en Johan Lagae.

Sinds 1969 ondersteunt het Olbrechtsgenootschap Europees cultuurhistorisch en antropologisch onderzoek. In 2023 werd een belangrijke koerswijzing doorgevoerd: met verbrede lens richt het genootschap zich nu ook op onderzoek over buiten-Europees erfgoed. Jaarlijks reikt het genootschap met de Olbrechtsprijs bedragen uit voor onderzoek in deze domeinen.

Een deel van het bekroonde onderzoeksproject van Silke Jacobs en Lamia Kocaman, ingediend binnen de Master of Sciences in de ingenieurswetenschappen: Architectuur, maakt deel uit van de tentoonstelling Wie bewaart, die blijft! Koru ve yaşat! Deze expo is nog t.e.m. 30/12/2024 gratis te bezoeken op het STAM plein in Gent.