Vakgroepstudente wint DiverGent scriptieprijs

(20-02-2018) Op vrijdag 9 februari 2018 heeft Ella Vanden Houte de DiverGent scriptieprijs in ontvangst mogen nemen uit handen van de vice-rector Mieke Van Herreweghe en schepen Resul Tapmaz in de raadszaal van het Stadhuis.

De prijs werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt door De Beleidscel Diversiteit en Gender in samenwerking met de Dienst Welzijn en Gelijke Kansen van de Stad Gent en gaat naar de beste en meest vernieuwende UGent-masterscriptie waarin de gender- en/of diversiteitsthematiek een centrale rol speelt.

Tijdens de uitreiking presenteerde Ella Vanden Houte haar scriptie ‘Fedasil bouwt! Onderzoek naar de non-architectuur van Fedasil zoals ontstaan in periodes van vluchtelingencrisis’ (promotoren: Maarten Delbeke en Luce Beeckmans, begeleider: Nele De Raedt) op een zeer overtuigende manier. De jury loofde het engagement van de studente en de wijze waarop ze een sterke theoretische onderbouwing met een praktische en beleidsgerichte uitwerking weet te combineren. Ze oordeelde de scriptie zowel maatschappelijk relevant als academisch kritisch en apprecieerde zeer sterk de concrete beleidsaanbevelingen die erin worden geformuleerd tot de ontwikkeling van een architecturale visie voor de opvanginfrastructuur van asielzoekers.

Ella Vanden Houte ontving als winnaar een cheque van 500 euro en mogelijkheden om te publiceren in de vorm van artikels. De visueel sterk onderbouwde scriptie zal binnenkort integraal beschikbaar zijn op de webpagina van de DiverGent-scriptieprijs.