Nele De Raedt

Assistent
+32 (0)9 264 94 70

Nele De Raedt (° 1988) studeerde in 2011 af als ingenieur architecte aan de Universiteit Gent. Tijdens een Erasmusuitwisseling aan de architectuurfaculteiten Ludovico Quaroni en Valle Guilia in Rome werkte zij aan haar masterscriptie, met als titel “Stadscultuur en publieke ruimte in Rome: Het contrast tussen Campo de’Fiori en Piazza Farnese”. Na een jaar werkzaam te zijn als ingenieur architecte in het architectuurbureau Urban Platform cvba startte zij als assistent aan de Vakgroep Architectuur en Stedenbouw.

Sindsdien werkt Nele aan haar doctoraatsproject “Injured Houses: Fame, Reputation and Preservation in Renaissance Italy" onder het promotorschap van prof. Maarten Delbeke en het co-promotorschap van prof. Anne-Françoise Morel. Gedurende deze periode nam Nele ook deel aan verschillende (inter)nationale workshops, summer schools en conferenties. Ze organiseert regelmatig sessies op (inter)nationale conferenties en verblijft regelmatig in het buitenland voor haar onderzoek. Ze genoot tal van beurzen van, onder meer, de Academiae Belgicae en het Belgisch Historisch Instituut te Rome. Ook ondernam Nele een onderzoeksverblijf in Firenze aan het Kunsthistorisches Institut in Florenz (Max-Planck-Institut). Van januari 2015 tem juni 2016 maakte ze aan dit instituut deel uit van de onderzoeksgroep “Ethiek en Architectuur” geleid door Brigitte Sölch en Hana Gründler met prof. Alessandro Nova.

Naast haar onderzoeksactiviteiten is Nele eveneens werkzaam in tal van onderwijsactiviteiten aan de vakgroep. Als gastprofessor aan de School of Arts te Gent (KASK-Conservatorium) doceerde ze het vak “Overzicht van de Kunsten: Renaissance-Barok”. Daarnaast is Nele ook actief als Editorial Board Member voor het academisch tijdschrift Architectural Histories, the open access journal of the EAHN.

Download Curriculum

Links