Willem Van Besien

Praktijkassistent

Biografie

Willem Van Besien (1984, België) studeerde als burgerlijk ingenieur-architect af met grote onderscheiding aan de Universiteit Gent met een ontwerp- en onderzoeksproject onder leiding van de Nederlandse architect Floris Alkemade.
Sinds 2011 is hij projectarchitect bij Xaveer De Geyter Architects.

Na zijn studies werkte Willem bij Neutelings Riedijk Architects in Rotterdam, waar hij aan verschillende publieke en private projecten werkte van grote schaal, zowel in de ontwerpfase als de constructie en opvolging (2007-2009).
In 2009 vervoegde hij het Antwerpse architectuurbureau META, waar hij verantwoordelijk was voor de voorbereiding en werfopvolging van 4 kleine en middelgrote projecten in België.

In 2010-2011 werkte Willem met SumProject, Robbrecht en Daem Architecten en Barbara Van der Wee Architecten aan de restauratie en uitbreiding van de boekentoren in Gent, een modernistisch monument door Henri Van de Velde. Hij onderzocht specifieke restauratiekwesties en bereidde de werken voor aan de ondergrondse uitbreiding en gevelrestauratie.
Bij Xaveer De Geyter Architects was Willem actief in verschillende projecten, zowel in ontwerp als uitvoeringsfase. Recent leidde hij de werf en oplevering van een woonzorgcentrum in Antwerpen, en momenteel werkt hij aan de uitvoering van een schoolgebouw in Gent, een project dat hij opvolgt sinds de wedstrijdfase.

Links