Jokerweek 2014: Hetzelfde Anders

Jokerweek 2014: Hetzelde AndersVan 31.03 tot 02.04 organiseerde de vakgroep Architectuur en Stedenbouw een internationaal colloquium onder de titel ‘Hetzelfde Anders’.

Op dit colloquium debateerden binnen- en buitenlandse gasten, stafleden en bachelor- en masterstudenten over thema’s als ‘de superdiverse stad’, ‘conventie en inventie’, ‘architectuur voor een wereld in transitie’, ‘collectief wonen’, ‘de uitwisseling tussen kunst en architectuur’, ‘SoftArchitectureMachinesREVISITED’, ‘nouvelle-école-architecture’ en ‘het probleem met de kroonlijst’. Het colloquium culmineerde in een intensieve night-session, waarin stellingen en reacties in woord en beeld werden omgezet op tientallen grootformaat posters. Deze posters kregen hun plaats in een twee wekenlange tentoonstelling in het UFO.

Met het colloquium en de bijhorende events zette de vakgroep Architectuur en Stedenbouw de 25ste verjaardag van de hervormde opleiding ingenieur-architect aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur extra in de verf.

Academiejaar: 2014 / 2015

 

Bekijk het fotoalbum