Publicaties

Claude Laurens. Architect.

In het kader van zijn doctoraatsonderzoek verrichte Johan Lagae onderzoek in het persoonlijk archief van de Franse architect Claude Laurens.

Lees verder...

Congo belge (en images)

Voor deze tentoonstelling selecteerden Magnum-fotograaf Carl De Keyzer en Johan Lagae uit de immense fotocollecties van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren nagenoeg 100 beelden waarvan het merendeel dateert uit de periode 1885–1908.

Lees verder...

Labo S Works 2004-2014. A landscape perspective on urbanism

Na tien jaar onderzoek presenteert Labo S het boek Labo S Works 2004-2014 ...

Lees verder...

Recollecting Landscapes: herfotografie, geheugen en transformatie

'Recollecting Landscapes’ wendt de documentaire herfotografie aan voor onderzoek over stedenbouw, landschap, erfgoed, ruimtelijke planning, infrastructuur, etc.. Het observeert de ontwikkeling van landschappen tot op vandaag.

Lees verder...

Stedelijk en bouwkundig erfgoed in Kinshasa, DR Congo

Tussen 2009 en 2011 werd op initiatief van Bernard Toulier (Frans Ministerie van Cultuur en Communicatie) een inventarisatie opgezet rond het stedelijk bouwpatrimonium van Kinshasa, de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo. Johan Lagae stond in voor het historisch onderzoek van het project.

Lees verder...

Verschijning van The Baroque in Architectural Culture, 1880-1980

Bij Ashgate is het volume The Baroque in Architectural Culture 1880-1980 verschenen, dat werd samengesteld door Andrew Leach, Maarten Delbeke en John Macarthur.

Lees verder...

Verzamelde opstellen van Geert Bekaert

Aan de vakgroep architectuur & stedenbouw wordt sinds 2007 gewerkt aan de publicatie van het verzameld werk van de Belgische architectuurcriticus Geert Bekaert (1928).

Lees verder...