IWT Proeftuin woningrenovatie Onderzoeks- en ontwikkelingsproject

IWT Proeftuin woningrenovatie Onderzoeks- en ontwikkelingsprojectHet doel van de Proeftuin is opschaalbare en reproduceerbare renovatieconcepten te stimuleren om zo tot betaalbare oplossingen te komen. In de Proeftuin wordt onderzoek uitgevoerd aan de hand van reële renovatietrajecten. De onderzoeksgroep Bouwfysica is partner in 3 Proeftuinprojecten. 

Het project De Schipjes (Brugge) beoogt het stimuleren van energieoptimalisatie bij renovatie van historische woonerven. Het 2de Proeftuinproject wil, aan de hand van de Kielparktorens (Antwerpen), de nodige inzichten verwerven om bij toekomstige renovatieprojecten te komen tot meer (kosten)optimale energiezuinige woonblokken. Het 3de Proeftuinproject Drie Hofsteden (Kortrijk) heeft als doel oplossingen te ontwikkelen voor de verbouwing van sociale flatgebouwen tot BEN-standaard. 

Voor deze projecten werkt de onderzoeksgroep Bouwfysica samen met OCMW Brugge, De Schakelaar, Studiebureau Boydens, KU Leuven, Viessmann-Belgium, Microtherm, Bureau Bouwtechniek, Woonhaven, Goedkope woning en BUROII & ARCH+I.

 

Bekijk het fotoalbum