cocreatie slotevenement

Slotevenement Cocreatie

WELKOM OP HET INTERACTIEVE SLOTEVENT COCREATIE

DE KROOK, 20 MEI 2022, 10:00- 12:30: M. MAKEBAPLEIN 1, 9000 GENT
In de zaal de Blauwe Vogel tonen tien groepen studenten van verschillende opleidingen uit UGent het resultaat van een jaar creativiteit, design en onderzoek voor de maatschappelijke uidagingen van
morgen. De toegang is vrij en gratis. Breng gerust een bezoekje en laat je onderdompelen. Je kunt de studenten meer toelichting vragen en aanmoedigen of feliciteren met het geleverde werk. Het loont
zeker de moeite. Nodig alvast al jouw vrienden of vriendinnen uit.

TIEN UITDAGINGEN

De tien projecten die worden voorgesteld zijn: een duurzame 3D ervaring voor de jeugd (Stad Gent), Een nieuwe museum errvaring (Industriemuseum Gent), het nieuwe pillendoosje (Digile), hou het proper (AZ Groeninge, Kortrijk), room service voor kunst en cultuur (UZ Gent), wat maakt de nachttrein attractief (Back on Track), slimme textieltoepassingen voor digitale nomanden (Richter & Partner), slimme textiel voor het vroegtijdig ontdekken van gaslekken (Knitronix), een phygitale toolkit voor het design thinking proces (design.nexus), ecotoerisme gecocreëerd met de lokale bevolking in Zuid-Afrika (AFD).

HET BREDERE KADER: UNIVERSITEITSBREED KEUZEVAK COCREATIE

Wat heeft het universiteitsbrede keuzevak co-creatie te bieden? Je werkt samen met andere studenten van diverse opleidingen aan een uitdagend project of casestudy om de maatschappij van morgen vorm te geven. Ieder project heeft meerdere dimensies en focust op de integratie van menskundige, economische en technologische aspecten om een antwoord te bieden op een concrete vraag die werd geformuleerd vanuit de bedrijfswereld of een organisatie. Je maakt kennis met cocreatie, multiperspectivisme en design thinking, een methode die je troeven biedt om dergelijke complexe problemen aan te pakken. Je krijgt tweewekelijks engagerende, inspirerende lessen en debatteert over diverse thema’s. Daarnaast heb je tweewekelijks sessies waarop je gecoacht wordt door Prof. Jan Detand en Prof. Marina Emmaouil, Dr. Davy Parmentier en PhD-student Melis Örnekoğlu Selçuk.

HET LOON DE MOEITE: MAAK ALVAST WAT TIJD VRIJ IN JE AGENDA

Schrijf je in via volgende link: https://eventmanager.ugent.be/ccslot (niet verplicht).
Registreer online