Creative Summit Wonder: Lezing Computational Design

Voor wie
Bedrijven
Wanneer
21-10-2022 van 10:30 tot 14:00
Waar
Budafabriek 2 Dam 8500 Kortrijk
Voertaal
Nederlands
Website
https://designregio-kortrijk.be/nl/creativity-summit-2022

Presentatie rond Computational design op de Creative Summit / Wonder Festival

De Creativity Summit, in het kader van het unieke WONDER Kortrijk Creativity Festival in de Budafabriek is een organisatie van designregio Kortrijk.

Ook design.nexus participeert actief aan deze Creative summit. Tijdens de Creative Summit op het Wonder festival in Kortrijk zal Yannick Christiaens immers een presentatie geven rond Computational design. 

“Het uitzicht en de functionaliteit van de producten die ons omringen wordt op heden nog sterk bepaald door de verbeeldingskracht en de ervaring van de ontwerper. In een wereld met steeds geavanceerdere producten en een vraag naar gepersonaliseerde oplossingen moeten we erkennen dat we tegen onze limieten aanbotsen.

Computationeel denken, en bij uitbreiding computationeel modelleren, dwingt de ontwerper om een product te abstraheren tot zijn basisfuncties. Vorm wordt buiten beschouwing gelaten. We reken op de rekenkracht van de PC of de cloud om onze design space te vergroten en vormen aan te rijken die onze verbeelding overstijgen. Dankzij de recente ontwikkelingen in het domein van additive manufacturing worden de barrières om deze producten effectief te produceren afgebroken.”

Het volledige programma van deze creative summit kan je vinden op de website van designregio kortrijk.

De Creative Summit van designregio Kortrijk is een gratis evenement maar inschrijven is verplicht. Inschrijven kan via het formulier op hun website

Registreer online