Nieuwe publicatie: Het creëren van een circulaire ontwerpwerkruimte: Lessons Learned from Setting up a "Bio-Makerspace

(17-02-2022) Nieuwe publicatie: Het creëren van een circulaire ontwerpwerkruimte: Lessons Learned from Setting up a "Bio-Makerspace

Met trots kondigen we de publicatie van een nieuw artikel aan getiteld; "Het creëren van een circulaire ontwerpwerkruimte: Lessons Learned from Setting up a "Bio-Makerspace". Auteurs: Bert Vuylsteke, Louise Dumon, Jan Detand, en Francesca Ostuzzi.

In dit artikel presenteren we onze bevindingen (barrières en stimulansen) van het opzetten van een "bio-makerspace" in een academische ontwerpwerkplaats, om onze studenten te onderwijzen over de opkomende biomaterialen.

Dit artikel is gepubliceerd in de speciale uitgave "Duurzaamheid en Circulariteit: New Material Scenarios for Product Design" in het tijdschrift Sustainability (ISSN 2071-1050). Het artikel is Open Access en kan worden opgehaald met de volgende: link

Het artikel is het resultaat van een samenwerking binnen de onderzoeksgroep design.nexus-UGent (.pijler Duurzaamheid). Dit artikel werd ook ondersteund door Vlaanderen Circulair, switchrs en GLIMPS.bio in het kader van het prototyping circulair project. Verder doet het artikel verslag van experimenten die mogelijk gemaakt werden dankzij de steun van CRAFTH (CiRcular design & manuFacTuring Hackathon), EIT RawMaterials en Prototyping circulair.