Arbeid en democratie. Gent en Europa.

Wanneer
13-12-2019 07:00 tot 14-12-2019 15:00
Waar
Zebrastraat Gent
Door wie
https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/Arbeidendemocratie
Contact
Katrien.vanimpe@ugent.be
Website
https://crescendo-s.eu/nieuws/
Voeg toe aan mijn agenda

Het andere symposium dat onafhankelijk, ‘out-of-the-box’, lange-termijn denken over werk en democratie wil bevorderen. Prof. Tony Belpaeme van ELIS (robotica) en Prof. Joren De wachter (Diem25 – Technological Sovereignty) zullen de workshop How to turn IT, internet, robotics and AI into a utopia and not a dystopia, begeleiden.

Arbeid en democratie. Gent en Europa. 

 

Organisatoren: Crescendo-S VZW i.s.m. o.a. Onderzoeksgroep Sociaal Recht UGent
Wanneer: vrijdag 13 december 2019
Uurregeling: avond – begin rond 19u30 – einde rond 22u30

Het andere symposium dat onafhankelijk, ‘out-of-the-box’, lange-termijn denken over werk en democratie wil bevorderen. Anders omdat het een internationaal naast een lokaal (Gents) perspectief plaatst, anders omdat de sprekers willen aanzetten tot het actief door de deelnemers formuleren van alternatieven, anders omdat er naast inzicht ook input voor beleid gemaakt wordt, anders omdat er na het gebeuren verder gewerkt wordt met de resultaten.
Een symposium georganiseerd door Crescendo-S in samenwerking met T’Zal Wel Gaan, UGent, de stad Gent en Diem25.


Op vrijdag 13 december 2019 om 19u30 worden er in de UFO (Universiteit Gent, Sint-Pietersnieuwstraat 33, 9000 Gent) stimulerende dialogen tussen sprekers aangeboden:

1. Een economische perspectief met Prof. Yanis Varoufakis (ex Griekse minister financiën, Diem25, Grieks parlement), Prof. Koen Schoors (UG) en Prof. Petra De Sutter (UG, EU parlement).
2. Een rechten en identeitsperspectief met Prof. Olivier De Schutter (UCL, Columbia University, UN), Prof. Em. Rik Pinxten (UG) en Prof. An Jacobs (VUB).
3. Een vooruitstrevend stadsperspectief met Jordi Ayala Roquetta (Algemeen Directeur stad Barcelona), Daniel Termont (Stad Gent, Eurocities) en Kathleen Van Brempt (EU parlement).

De moderator is Anna Luyten. Bij elk thema wordt zowel een internationaal (EU) als lokaal (steden) perspectief gehanteerd. Er zal tevens aandacht zijn voor een Green New Deal.


Op zaterdag 14 december 2019 zijn er workshops in de  Zebrastraat (Gent), dit in de ochtend en de namiddag, gevolgd door een synthese in een plenum sessie en feedback van de sprekerspannel van vrijdagavond.

Hier moet u zich voor inschrijven, ook voor de worskhops – hou er rekening mee dat het aantal plaatsen beperkt is (200).  Overzicht workshops: https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/Arbeidendemocratie