Studenten Computerwetenschappen blinken uit in Cyber ​​Security Challenge Belgium

(29-03-2018)

Gebaseerd op de principes van een 'Capture The Flag (CTF)' uitdaging, is deze cybersecuritycompetitie een uitdagend spel dat gespeeld wordt door teams van maximaal 4 studenten. Gedurende een beperkt tijdsbestek moeten de teams uitdagingen oplossen voor een breed scala van beveiligingsgerelateerde problemen, zoals cryptografie, reverse engineering, netwerkbeveiliging, beveiliging van web- of mobiele applicaties, en forensische analyse. De complexiteit van uitdagingen varieert van triviaal tot zeer moeilijk. 198 teams hadden zich aangemeld voor deze uitdaging, waarvan onze studenten zich met een puike prestatie konden onderscheiden!
 
Niko Strijbol, Rien Maertens, David Vandorpe en Toon Baeyens wisten de derde plaats in de competitie te behalen; Robin De Pril, Robin Antheunis, Brecht Hendrickx en Jonas Van Wilder eindigden op de 6e plaats. Proficiat!

Prof. Bjorn De Sutter (CSL) is niet verbaasd dat zijn studenten van de cursus 'Softwarehacking en -protectie' het goed doen in deze competitie. Deze cursus leert hen behoorlijk wat offensieve beveiligingstechnieken, want

“Het is nu eenmaal zo dat in de wereld van computerbeveiliging, waarin een voortdurende bewapeningswedloop speelt, stropers de beste boswachters worden."

 
Wil je ook een uitdaging? Bekijk wat David Vandorpe deelde op https://zeus.ugent.be/blog/17-18/cscbe/, een uitdaging die alleen zijn team kon kraken.


Meer info: https://www.cybersecuritychallenge.be