Hobbit project (Imec, IDLab) brengt Big Data dichter bij industrie

(19-03-2018) HOBBIT is een H2020 Europees project dat zich toelegt op Holistische Benchmarking van Big Linked Data.

Het potentieel van Big Data is een van de belangrijkste troeven van de toekomst. De kosten en inspanningen die vereist zijn voor de introductie van Big Data-technologie in een waardeketen zijn echter aanzienlijk. Maar door te investeren in deze Big Data technologie, zal het Europese concurrentievermogen vergroten, waardoor een economische groei en nieuwe banen heel wat maatschappelijk voordeel zal opleveren. Een belangrijke stap op weg naar een wijdverspreide invoering en gebruik van Big Data kan gezet worden door Europese bedrijven open benchmarkingrapporten aan te bieden waarmee zij de bestaande oplossingen voor hun doeleinden kunnen beoordelen.


Het HOBBIT-project helpt niet alleen Europese bedrijven de juiste oplossing te vinden aan de hand van benchmarkingrapporten, het ondersteunt ook de wetenschappelijke gemeenschap bij onderzoek naar en ontwikkeling van methoden voor big data-benchmarking, hulpmiddelen en algoritmen.

Als consortiumpartner van Hobbit draagt ​​IMEC / IDLab bij tot het opbouwen van een netwerk dat zich richt op academici, oplossingsleveranciers en technologiegebruikers, en ontwikkelt het een strategie voor het opzetten van een HOBBIT-associatie. Wat de technische aspecten betreft, draagt ​​IMEC / IDLab bij aan het simuleren van algoritmen en gegevensgeneratoren voor benchmarkingoplossingen in het domein van:

      • public transport data and network generation,
      • parking availability detection
      • and live time series for cost effective publishing/consuming purposes.

 

PERSBERICHT: HOBBIT viert zijn tweede jaar! Meer informatie over de belangrijkste resultaten van HOBBIT-projecten: benchmarkontwikkeling, inzet van het HOBBIT-platform en challenge-organisatie (pdf)  EnglishDutch