Koen De Bosschere ontvangt 'Erestatuut Student-Ondernemer' naar aanleiding van 10 jaar DO!

(13-10-2020) Naar aanleiding van 10 jaar Durf Ondernemen! werd professor Koen De Bosschere gehuldigd voor zijn inzet op het vlak van het student-ondernemerschap.

Voor deze uitzonderlijke inzet binnen onze universiteit ontving hij uit handen van onze rector Rik Van de Walle een gouden strikje, dat uiteraard ontworpen en gemaakt werd door een student-ondernemer. 

Tien jaar geleden had Koen het gekke idee om entrepreneurship bij studenten te stimuleren. "Ik wilde studenten de mogelijkheid geven om te ontdekken of ondernemen iets voor hen was. Daarbij wilde ik hen de ruimte geven om te kunnen experimenteren en te kunnen falen".

Ondertussen kunnen studenten bij DO! terecht voor coaching, trainingen, advies, inspiratie en nog zoveel meer.  

Ondanks dat de coronacrisis vorig academiejaar hard toesloeg in de ondernemerswereld, liet de Gentse studentenpopulatie zich niet zomaar tegenhouden om stappen te zetten richting een eigen onderneming. Maar liefst 137 studenten vroegen het UGent-statuut student-ondernemer aan, een opmerkelijk record.

"In deze moeilijke coronatijden zullen we ondernemerschap meer dan ooit nodig hebben", aldus Steve Stevens,  de manager van DO!

Dat Koen zelf het ondernemen in het bloed heeft, blijkt ook uit zijn initiatieven UGent Verlicht (om de administratie te vereenvoudigen) en zijn lobbywerk om de mobiliteit op Technologiepark Zwijnaarde te verbeteren.

Meer weten?

www.durfondernemen.be

www.gentrepreneur.gent