Word jij bloedgever?

Kom bloed geven op campus Ardoyen deze zomer! (vergrote weergave)

Kom bloed geven op campus Ardoyen deze zomer!

(25-06-2019) Red een leven, gewoon door bloed te geven! Daarom doet Campus Ardoyen de warme oproep “kom bloed geven”. Schrijf je snel in als kandidaat donor!

Waarom bloed, plasma of bloedplaatjes doneren? Gemakkelijke vraag: omdat het veel levens redt! Honderden mensen hebben elke dag bloed nodig na een ongeluk, bevalling of operatie, of omdat ze ziek zijn. Soms moeten baby's al een bloedtransfusie hebben voordat ze worden geboren.
 
70% heeft één dag bloed nodig, maar slechts 3% geeft
De cijfers spreken voor zich: 70% van de bevolking zal ooit bloed nodig hebben en dat maar 3% van de bevolking bloed geeft. Er moeten meer donoren zijn om alle patiënten te helpen. Er is geen andere oplossing: het kunstmatige bloed is nog niet relevant.
 
Je kunt veel mensen met één gift helpen!
Door een bloedzak te geven, helpt u meer dan één patiënt. In de huidige medische toestand krijgt de patiënt alleen het deel van het bloed dat hij nodig heeft. Daarom verdelen we het verzamelde bloed in drie elementen: plasma, rode bloedcellen en bloedplaatjes.
Is het niet geweldig: je bent in staat om een ​​leven te redden! Gewoon door je bloed te geven. Het kost je maar een uur.
Daarom doet Campus Ardoyen de warme oproep “kom bloed geven”
Schrijf je snel in als kandidaat-donor via: http://bloedinzameling.rodekruis.be/campusardoyen
 
Jouw inzet kan levens redden!