Succesvol taalbad voor personeel ELIS en Intec

(18-12-2018)

De vakgroep ELIS en INTEC organiseren een taalcursus Nederlands Level 1, op de campus in Zwijnaarde.

Bij het voorstellen van de taalcursus Nederlands voor anderstalige onderzoekers, was er veel enthousiasme.   Dit initiatief wil anderstalige collega's aanmoedigen Nederlands te leren en  hiervoor werd de drempel voor de internationale studenten zo laag mogelijk te gemaakt.  De kennis van het Nederlands helpt immers niet enkel om de Vlaamse cultuur te leren kennen, maar het is ook belangrijk om sociale gesprekken onder collega’s te verbeteren en het biedt ook de mogelijkheid anderstalige studenten in te schakelen in Nederlandstalige opleidingen.

De groep bereikte al gauw zijn maximale grootte en er werd een wachtlijst aangelegd voor mensen die niet konden aansluiten maar toch geïnteresseerd waren in deze cursus.  Mogelijk wordt dit in het  2e semester of nieuwe academiejaar nogmaals gepland.

Er waren 28 mensen ingeschreven voor deze  cursus.  Er werd een engagement gevraagd om de lessen 2 maal per week te volgen en dit voor 10 weken (in totaal 40 u). Op 12 December had de eindtest plaats, maar de resultaten hiervan zijn nog niet gekend.  De cursus werd deels gefinancierd door DPO en deels door vakgroepen ELIS en INTEC. De cursus kan door de phd studenten worden opgenomen als transferable skill course in het curriculum van de Doctoral Schools.

Een opvolgingscursus, Level 2, wordt gepland door beide vakgroepen. Naast de personeelsleden van ELIS en Intec die voor Level 1 slaagden zullen ook personeelsleden van andere vakgroepen/faculteiten, werkzaam op de campus kunnen deelnemen.  Daardoor bieden we een mooie service die vele mensen ten goede kan komen.

Academic English writing course, 1e semester 2018-2019

Tegelijkertijd met de cursus Nederlands Level 1, werd een wekelijkse cursus Academisch schrijven ingericht. Deze cursus werd volledig gefinancierd door de Doctoral schools en omdat dit een Transferable skill course is, wordt dit ook opgenomen in het curriculum.  Maximum 22 mensen, enkel PhD studenten, konden zich inschrijven.  De cursus omvat 20 uur les, in januari 2019 wordt de cursus afgerond.

Wegens het grote succes zal ook in het tweede semester een cursus uit het Academic English gamma (writing, conference skills,…) worden aangeboden in Zwijnaarde.  Deze cursus is gericht aan alle phd studenten werkzaam op campus A in Zwijnaarde.