Maurice Wilkes Award voor Lieven Eeckhout

Prof. Lieven Eeckhout wint Maurice Wilkes Award 2017 (vergrote weergave)

Prof. Lieven Eeckhout wint Maurice Wilkes Award 2017

(11-08-2017) Op 27 juni 2017 ontving professor Lieven Eeckhout de Maurice Wilkes Award. Deze onderscheiding werd uitgereikt ter gelegenheid van de 44e editie van het International Symposium on Computer Architecture.

Deze onderscheiding wordt jaarlijks toegekend voor excellente bijdragen aan de computerarchitectuur door onderzoekers in de eerste 20 jaar van hun loopbaan. Het is de eerste keer sinds de inauguratie van deze prijs, 20 jaar geleden, dat een onderzoeker aan een Europese instelling de eer heeft om deze prijs te ontvangen.

Computerarchitectuur bepaalt de interactie tussen computer hardware en software. Het is belangrijk voor experimenteel onderzoek om simulators, benchmarks en analyse-instrumenten correct te ontwerpen en te bouwen, en vervolgens de prestatieresultaten nauwkeurig te meten en te analyseren. Dat voorkomt onjuiste en misleidende conclusies en ondoeltreffende optimalisaties.

Het werk van professor Lieven Eeckhout (vakgroep Elektronica en Informatiesystemen, faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur) is van groot belang voor de prestatieanalyse en modellering in de computerarchitectuur. Zijn onderzoek verbetert de nauwkeurigheid en efficiëntie beduidend bij het evalueren en ontwerpen van computersystemen. Het heeft dan ook een grote impact in het vakgebied en bepaalt de huidige best practices in wetenschappelijk werk en in de industrie.

Lees meer artikels over: