EOS Wetenschap Special: Technologie en gezondheid

(26-10-2020) Het wetenschapsmagazine Eos wijdt een speciale uitgave aan gezondheid en technologie met heel wat bijdrages van IDLab-onderzoekers.

In een jaar waarin volksgezondheid hoog op de agenda staat, wijdt wetenschapsmagazine Eos, in samenwerking met onderzoeksinstelling imec en de Universiteit Gent, een speciale uitgave aan gezondheid en technologie, met heel wat bijdrages van IDLab-onderzoekers.

Tientallen experts laten hun licht schijnen op een sector in volle verandering, met technologische ontwikkelingen als aanjagers van vernieuwing. Deze deskundigen delen hun visie op de grote ideeën, opvallende trends en de ogenschijnlijk onoverkomelijke uitdagingen die zich aftekenen aan de horizonten van hun vakgebieden. Bijzondere aandacht gaat uit naar het welzijn van het individu.

De Eos-special telt drie delen. Het eerste gaat over preventie. Dankzij sensors, digitale dubbelgangers die al onze medische data verzamelen en gepersonaliseerde medicijnen kunnen we meer ziektes dan ooit vroegtijdig opsporen en voorkomen. Deel twee focust op therapie. Nieuwe AI-modellen laten artsen toe om efficiëntere behandelingen op te stellen, op maat van de patiënt. Het slotdeel plaatst zorg centraal. We kijken hoe robots een mechanisch handje kunnen helpen, en we onderzoeken de urgentste vraag van het moment: hoe kunnen we infectieziektes overwinnen?

In deze extra dikke en luxueus vormgegeven uitgave brengen Eos, imec en de Universiteit Gent een belangwekkend thema in beeld, compleet met uitgewerkte scenario’s voor de nabije toekomst.

twitter