FEA Event Diversiteit & Inclusie

Door wie
Luce Beeckmans
luce.beeckmans@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Welkom op het eerste faculteitsevent Diversiteit & Inclusie!

De (recentelijk vernieuwde) Commissie voor Diversiteit & Inclusie is verheugd u te mogen uitnodigen op haar eerste faculteitsevent Diversiteit & Inclusie op donderdag 14 oktober van 12h30 tot 14h.

Het eerste gedeelte zal doorgaan in het Engels. Nellie Konijnendijk (HR advisor equality VUB) zal een lezing geven, getiteld ‘How bias can teach us to be more professional’ (korte inhoud onderaan email).

In het tweede deel, in het Nederlands, zal het kinderboek ‘De allerbeste uitvinding van de hele wereld’ (Horizon, 2021) worden voorgesteld in het bijzijn van de auteur Shamisa Debroey en de uitgever. Het boek werd gemaakt in samenwerking met enkele faculteitsmedewerkers. Het boek wil op een speelse manier breken met een aantal stereotypen en groepen die vandaag nog ondergerepresenteerd zijn aan de faculteit (meisjes, kinderen met een migratieachtergrond) motiveren om voor een STEM-richting (science, technology, engineering and mathematics) te kiezen aan de universiteit.

Tussenin blikken we even terug op ‘Zomerwijs’, kijken we vooruit naar de nieuwe STEM-workshops en geven we wat informatie mee over Diversiteit & Inclusie op de website (in het Engels).

U bent van harte uitgenodigd voor dit event in het Vandenhove paviljoen gelegen vlakbij onze faculteit (of via Teams)!

Gelieve op voorhand te registreren via event-manager: https://eventmanager.ugent.be/FEADiversityInclusionEvent

FEA Event Diversiteit & Inclusie

• Donderdag 14 oktober van 12h30 tot 14h.
  • Hybride meeting: Vandenhove Paviljoen en via Teams.
  • Moderatie: Luce Beeckmans (voorzitter Commissie voor Diversiteit & Inclusie) en Tine Brouckaert (UGent Inclusie & HR Advisor).

• Welkomswoord door de decaan.
  • Lezing door Nellie Konijnendijk (HR advisor equality VUB): ‘How bias can teach us to be more professional’ (in het Engels).
  • Enkele woorden over ‘Zomerwijs’ / STEM-workshops / Diversiteit & Inclusie op de FEA website.
  • Boekvoorstelling in het bijzijn van de auteur en uitgever van het boek ‘De allerbeste uitvinding van de hele wereld’ opgezet in samenwerking met FEA (in het Nederlands).
  • Aflsuitende woorden door de centrale diversiteitscoördinator van UGent Badra Djait.

VANDENHOVE PAVILJOEN

Centrum voor architectuur en kunst – Universiteit Gent

Rozier 1

9000 Gent