TechBoost! 2018: Van molecule tot proces en product

03-05-2018 van 15:30 tot 23:00
Jozef Plateaustraat 22, Gent
Door wie
Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur, alumnivereniging AIG en UGain
Voeg toe aan mijn agenda

Het jaarlijkse event TechBoost! is op donderdag 3 mei 2018 aan zijn 6e editie toe. Dankzij de gezamenlijke organisatie van onze faculteit, de alumnivereniging AIG en UGain boost TechBoost! je technische kennis met een les van een expert over een actueel relevant thema.

Het event wordt eenmaal per jaar georganiseerd en laat toe om afgestudeerde ingenieurs te ontmoeten, alsook professoren en onderzoekers van de vakgroepen van onze faculteit, nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te versterken tijdens een netwerkreceptie!

Van molecule tot proces en product

Ook dit jaar belooft een zeer interessante editie te worden met het thema “VAN  MOLECULE TOT PROCES EN PRODUCT – Ontdek hoe ingenieurs chemie op grote schaal inzetten voor het duurzaam oplossen van de uitdagingen van onze tijd”. Prof. Guy Marin, wereldautoriteit op het gebied van chemische reactietechniek, geeft de TechBoost! 2018 les in auditorium A van het Plateaugebouw, nadien volgt een receptie met demonstraties in het UFO.

Voorprogramma

TechBoost! 2018 biedt bovendien een boeiend voorprogramma aan waarbij 4 expert-sprekers elk een aspect van het thema belichten. TechBoost! richt zich dit jaar dus vooral op duurzaamheid en is bedoeld voor alle ingenieurs uit de verschillende disciplines.

Naast de faculteit, AIG en UGain kunnen we rekenen op de gewaardeerde medewerking van de studentenverenigingen VTK, Hermes en MaChT, alsook van Durf Ondernemen.

Programma TechBoost! 2018

• 15u30: Deuren
  • 16u-17u20: Voorprogramma in de Plateau
    • 16u-16u20: Prof. Egbert S.J. Lox – Senior Vice President Government Affairs Umicore, Umicore materialen voor duurzame mobiliteit
    • 16u20-16u40: Prof. Maarten Sabbe – UGent, Bio-alcoholen als grondstof voor de chemische industrie
    • 16u40-17u: Dr. Jan Van Havenbergh – Algemeen directeur Catalisti, Chemische innovatie als trekker van de circulaire economie
    • 17u-17u20: Dr. ir. Paul Van Steenberge – UGent, Polymerisatie voor een schonere planeet vanuit reactietechnologisch perspectief
    • 17u30-19u00: Catering ter afsluiting van het voorprogramma
    • 19u-19u30: Netwerking en onthaal hoofdprogramma
  • 19u30-21u: Prof. Guy Marin – UGent, VAN  MOLECULE TOT PROCES EN PRODUCT, Ontdek hoe ingenieurs chemie op grote schaal inzetten voor het duurzaam oplossen van de uitdagingen van onze tijd (Aud. A, Plateau)
  • 21u-23u: Netwerkreceptie met spectaculaire en verrassende demonstraties (UFO)

Tijdstip en locatie

• Donderdag 3 mei 2018, vanaf 15u30
  • Plateaugebouw en Foyer UFO

We zijn de TechBoost! 2018 sponsors zeer dankbaar: Stad Gent, Solvay, Arcelor Mittal, Indaver, VITO, BASF, Total en Umicore.

De grafische uitnodiging vindt u hier. Bekijk ook de foto's van edities 2016 en 2017 en de video's van TechBoost! 2016 & 2017.

Registratie

Schrijf u in en reserveer uw plaats via de TechBoost! 2018-inschrijvingswebsite.